Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ. Γιώργος Μαυρωτάς ΒΙΝΤΕΟ

Ξεχωριστή λάμψη δίνει στον φετινό 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, η συμμετοχή Ολυμπιονικών στον Μαραθώνιο και στις άλλες διαδρομές.

Οι Ολυμπιονίκες μας, μίλησαν στην κάμερα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν με τη συμμετοχή τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σήμερα φιλοξενούμε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση και θα αγωνιστεί στα 5 χλμ.

Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Ο κ Μαυρωτάς μεταξύ των άλλων μας δήλωσε:

«Ο Μαραθώνιος πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι μια μεγάλη γιορτή και στο αθλητικό κίνημα και ειδικά ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει και την μοναδικότητα της κλασικής διαδρομής.

Δεν συμμετέχω πρώτη φορά, έχω συμμετάσχει και στο παρελθόν στα 5 και στα 10 χλμ. όχι όμως στα 42 χλμ.

Το άθλημά μου, το πόλο,  δεν είναι τόσο κοντά στον Μαραθώνιο καθότι πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται στο νερό. Όμως όπως και ο Μαραθώνιος απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Στόχος μου είναι η συμμετοχή και να απολαύσω τη διαδρομή αλλά και να κάνω το 5άρι κάτω από 30 λεπτά.

Το μήνυμά μου είναι, ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και είναι για όλη τους τη ζωή και…

Συμβουλή μου, όποιος ξεκινά το τρέξιμο με το «μαλακό» στην αρχή, καλά παπούτσια και καλή παρέα.  

Η δια βίου άθλησης είναι ευεργετική τόσο για την υγεία μας όσο και για την κοινωνικοποίησή μας.»

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Μαρωτά στο παρακάτω βίντεο.

Οι Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ

Στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων.  

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Κατεβάστε την εφαρμογή