Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουνίου ο 2ος κύκλος των σεμιναρίων του προγράμματος ηγεσίας των φύλων «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2021 και περιελάβανε οχτώ σεμινάρια για περιορισμένα στελέχη του στίβου από Ελλάδα και Κύπρο, που θα μπορούσαν να αναλάβουν μελλοντικά σημαντικές ηγετικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα του Στίβου.

Τα σεμινάρια έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ και είχαν θέματα για την παροχή δεξιοτήτων και ειδικών γνώσεων για την ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να αναλάβουν ανώτερους ηγετικούς ρόλους εντός των εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα σεμινάρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Στίβου μεταφράστηκε στα ελληνικά και εμπλουτίστηκαν με στοιχεία από την ελληνική κουλτούρα καθώς Ελλάδα και Κύπρος απετέλεσαν μια ξεχωριστή ομάδα. Οι ομιλήτριες και συντονίστριες των σεμιναρίων ήταν η Ξένια Αργειτάκη από την Ελλάδα και η Μαριάννα Χαραλάμπους από την Κύπρο.

Το κλείσιμο των σεμιναρίων έκανε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της από την ενεργό συμμετοχή, ανέφερε ότι οι Παγκόσμιες και Εθνικές Ομοσπονδίες μπορούν να δίνουν ένα σταθερό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για το πως θα πρέπει να λειτουργεί μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα των φύλων. Ανέφερε επίσης ότι αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στο μέλλον από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με πρόσκληση που έλαβε ο ΣΕΓΑΣ να συνεχίσει να είναι επικεφαλής Συντονίστρια η Δρ Ξένια Αργειτάκη στην επόμενη σειρά του προγράμματος, που προσφέρει σημαντική βοήθεια στον στόχο της ίσης συμμετοχής και των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο στίβο.

Επίσης τον λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης που ανέφερε ότι η ΚΟΕΑΣ στηρίζει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και είναι αρωγός στην προσπάθεια για ενεργό συμμετοχή γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο Στίβο.

Το πρόγραμμα ηγεσίας των φύλων που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα συνεχιστεί με έναν νέο κύκλο το φθινόπωρο.

Κατεβάστε την εφαρμογή