Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Η μεγάλη γιορτή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ξεκινάει σήμερα με την άφιξη εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου στην όμορφη Λήμνο και θα κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο (8-9/10) με το αγωνιστικό μέρος.

Παρά τους δυνατούς ανέμους που επικρατούν σήμερα στο Αιγαίο, τα δρομολόγια προς Λήμνο έγιναν κανονικά και παρά τις δυσκολίες αθλητές και συνοδοί αναμένονται μέσα στη μέρα στο νησί.

Η 33η στάση του θεσμού θα έχει και φέτος τον ιστορικό της χαρακτήρα, αλλά και μεγάλη δόση αισιοδοξίας, που απορρέει από την αυξημένη συμμετοχή νεαρών αθλητών και αθλητριών στους αγώνες.

Τους αγώνες διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΣΕΓΑΣ. και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και τις ΕΑΣ Χίου Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Το Δημοτικό Στάδιο Μύρινας έχει αποκτήσει την τελική του μορφή, καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίας. Παράλληλα, με αφορμή τη διοργάνωση των αγώνων, το στάδιο απέκτησε καινούργιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ έγιναν και αρκετές εργασίες που αναβάθμισαν την εγκατάσταση.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο, προκειμένου μαζί με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών.

Τους αγώνες θα τιμήσει με την παρουσία της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το αγωνιστικό κομμάτι, αφού θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες σωματείων του ΣΕΓΑΣ, από 31 σωματεία 18 νησιών του Αιγαίου.

Στη Λήμνο θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, η Μαρία Κάσσου, ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και ο Ανδρέας Δημητράκης. Το παρών στο νησί θα δώσει και ο κορυφαίος Έλληνας Βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, ιστορικά αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό των νησιών και συνέβαλαν στη σταθερή άνθιση του, ενώ εξελίχθηκαν ως τη γέφυρα που ενώνει την αθλητική οικογένεια των σωματείων του Αιγαίου.

Κάτι ανάλογα συμβαίνει μέχρι και σήμερα, αφού εκατοντάδες αθλητές συμμετέχουν κάθε χρόνο στους αγώνες.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες επιστρέφουν στην Λήμνο για πρώτη φορά από το 2003.

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Κατεβάστε την εφαρμογή