Οι μαραθωνοδρόμοι στο επίκεντρο στο προπονητικό καμπ του Καρπενησίου (vid)

Με σύνθημα “ο αθλητής στο επίκεντρο” συνεχίζεται στο Καρπενήσι το καμπ προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών του μαραθωνίου δρόμου, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του μαραθωνίου βρίσκονται στο Καρπενήσι και προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού του Φθινοπώρου, τον 40ο Μαραθώνιο Αθήνας.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες καλωσόρισαν στην πόλη της Ευρυτανίας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός και ο Δήμαρχος Νικόλαος Σουλιώτης, σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν τους.

Το Καρπενήσι αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το “σπίτι” των δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της εθνικής ομάδας, χάρη στο μνημόνιο συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την Περιφέρεια, μέσα από το οποίο πραγματοποιούνται καμπ προετοιμασίας. Ο κ. Τασιός στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στην αγαστή συνεργασία ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας, ενώ τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για το Καρπενήσι να φιλοξενεί καμπ για αθλητές και αθλήτριες του μαραθωνίου.

“Το Καρπενήσι αποτελεί τον κατεξοχήν προορισμό προετοιμασίας όλων των αθλημάτων. Το καμπ των μαραθωνοδρόμων ενόψει του 40ου ΑΜΑ, ενώνει την πρωτεύουσα του Αθλητισμού (Καρπενήσι) με την Πρωτεύουσα του Πολιτισμού (Αθήνα)”, είπε ο Δήμαρχος Καρπενησίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός

Ο συντονιστής του τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, στάθηκε στην προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ να στηρίξει τους πρωταγωνιστές του επερχόμενου 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου για την πολύτιμη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας- Χαράλαμπος Πιτσιώλης, Κώστας Σταμούλης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου και Σταματία Νούλα – αναφέρθηκαν στις εξαιρετικές συνθήκες όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία τους και τα οφέλη που λαμβάνουν μέσα από αυτήν σε προπονητικό και ψυχολογικό επίπεδο, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους και με τους προπονητές. Παράλληλα οι πρωταθλητές μας στάθηκαν και στη στήριξη και στη συμβολή της Ομοσπονδίας στο προπονητικό τους έργο.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης, ο πρωταθλητής του βάδην, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που ολοκλήρωσε στο Καρπενήσι την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι πρώην πρωταθλητές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Νίκος Πολιάς και Τίνα Κεφαλά, η αθλήτρια Ντένις Δημάκη και οι προπονητές Γιώργος Ζώρζος, Χαράλαμπος Ποσονίδης, και Χρήστος Βαξεβάνης.

Πολύτιμη είναι η συνεισφορά στο καμπ, δύο εκ των χορηγών της Ομοσπονδίας, των εταιρειών GARMIN Ελλάς και Adidas, με την χορήγηση αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικού υλικού αντίστοιχα.

Κατεβάστε την εφαρμογή