Οι ένοπλες δυνάμεις στηρίζουν τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου τόσο με προσωπικό και μέσα όσο και με την διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί η διαχρονική τους σύνδεση καθώς ως γενεσιουργός αιτία οργάνωσης μαραθωνίων ανά τον κόσμο είναι η αναφορά του Αθηναίου οπλίτη, που με αυτοθυσία ανήγγειλε τη νίκη στη μάχη του Μαραθώνα το 490π.Χ.

Περίπου 600 αθλητές και αθλήτριες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας συμμετέχουν στον 8ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο (8th Military marathon) ως παράλληλη διεξαγωγή του με τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Επίσης 200 περίπου σπουδαστές / σπουδάστριες των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στον νυχτερινό αγώνα των 10χλμ των Πανεπιστημίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022. 

Στην έκθεση του Μαραθωνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάεκ Βον Ντο στο Παλαιό Φάληρο θα λειτουργεί περίπτερο του ΑΣΑΕΔ, από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, προβάλλοντας το επιτελούμενο έργο στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας υποστηρίζουν σημαντικές δομές της διοργάνωσης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή