Οι Εαρινοί Αγώνες επέστρεψαν δυναμικά και πρόσφεραν μοναδικό θέαμα

Οι Εαρινοί Αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες και αποτέλεσαν την καλύτερη μέχρι σήμερα αγωνιστική στιγμή της εγχώριας δράσης.

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και πολλά νεαρότερα παιδιά συμμετείχαν στη διοργάνωση που επέστρεψε φέτος μετά την πολυετή διακοπή της και αποτέλεσε τη συνέχεια των διασυλλογικών αγώνων. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την απόφαση της Ομοσπονδίας για επαναφορά της διοργάνωσης, καθώς φάνηκε πως ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να αποτελέσει τη δυνατότερο στάση μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και παράλληλα να δώσει βαθμούς στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Στη διάρκεια του διημέρου έγιναν δύο πανελλήνια ρεκόρ από την φοβερή Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μ. Γυναικών Κ23 με 22,94 (2,00) και την ανερχόμενη Βασιλική Καλλιμογιάννη στα 3.000 μ. στιπλ Γυναικών Κ20 με 10.26.11.

Περισσότεροι από δέκα αθλητές και αθλήτριες πέτυχαν για πρώτη φορά ή επιβεβαίωσαν τα όρια για τις διοργανώσεις των κατηγοριών τους, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Ο Γιάννης Κυριαζής έστειλε το ακόντιο στα 82,17 μ. και ο Μιχάλης Αναστασάκης έστειλε τη σφύρα στα 75,98 μ., επιδόσεις που τους δίνουν το δικαίωμα να στέκονται με αξιώσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.
Οι κούρσες στα 100 μ. και 200 μ. Ανδρών και Γυναικών ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικές με επιδόσεις που είχαν χρόνια να σημειωθούν σε μια εσωτερική διοργάνωση. Χαρακτηριστικό ότι επτά αθλήτριες έτρεξαν κάτω από τα 12.00, ενώ οι εννέα πρώτες έκαναν φετινό ή ατομικό ρεκόρ, ενώ στους άνδρες με τον άνεμο λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο – αλλά με βροχή – εννέα άτομα έτρεξαν κάτω από 10.55.
Αναρίθμητα είναι και τα ρεκόρ που έγιναν στη διάρκεια των δύο ημερών, παρότι οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκά λειτούργησαν. Καθώς η θερινή σεζόν προχωράει αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών δείχνουν τις δυνατότητες τους. Το πρώτο τεστ των μεγάλων θα γίνει στο τέλος του μήνα στη Σιλέσια, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η Εθνική ομάδα Κ23 θα αναχωρήσει για τη Φινλανδία για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Οι εαρινοί αγώνες λειτούργησαν βοηθητικά και για να νεαρότερους αθλητές και αθλήτριες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον και να συναγωνιστούν αιρετικούς αντιπάλους. Η πόλη των Σερρών στάθηκε για μία ακόμη φορά αντάξια των προσδοκιών και στο όμορφο και πιστοποιημένο Δημοτικό της Στάδιο φιλοξένησε μια εξαιρετική διοργάνωση.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στις Σέρρες και παρακολούθησε τους αγώνες και είχε την ευκαιρία να κάνει μια σύντομη δήλωση στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ, την ώρα της ζωντανής μετάδοσης,

Βλέπουμε ένα στάδιο να σφύζει από ζωή, γεμάτο από αθλητές. Δύο ημέρες με πολύ καλές επιδόσεις σε ένα γήπεδο πιστοποιημένο, όμορφο και χαίρομαι που βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να απολαύσουμε το θέαμα. Νομίζω είναι από τις ομορφότερες στιγμές που έχω ζήσει ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.
Μας πονάει η έλλειψη σταδίων που πληρούν προϋποθέσεις για να κάνουν οι αθλητές και αθλήτριες μας, όχι μόνο αγώνες, αλλά και προπονήσεις. Δυστυχώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Ελπίζω και πιστεύω η όποια πολιτεία θα σκύψει με φροντίδα και θα μας δώσει λύσεις γιατί δεν έχουμε στάδια να κάνουμε αγώνες. Φαντάζομαι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης δίχως στάδια. Οι Εαρινοί Αγώνες είναι μια διοργάνωση, που θα μείνει στο καλεντάρι.
Είμαι της άποψης να κάνουμε αγώνες για όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο για τους πρωταθλητές μας. Να τους δίνονται οι ευκαιρίες να συναγωνίζονται μεταξύ τους και μέσα από τη διαδικασία να αναδεικνύονται νέοι αθλητές και αθλήτριες
“, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Στο κανάλι της Ομοσπονδίας, μίλησε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γιατρουδάκης. “Ήταν πολύ οργανωμένο πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα. Οι αγώνες αυτοί θα μας φανούν χρήσιμοι και στο μέλλον. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ καλό. θέλουμε να δούμε στάδια όπως αυτό των Σερρών, γιατί δυστυχώς όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως η επόμενη Κυβέρνηση που θα έρθει να δώσει λύση σε αυτό το θέμα“.

Κατεβάστε την εφαρμογή