Οι επιτυχίες της χώρας μας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μπαχρέιν συνεχίστηκαν σήμερα με το χάλκινο μετάλλιο του Πέτρου Πρίφτη στο επί κοντώ. Η χώρα μας κατέκτησε έτσι το έβδομο μετάλλιο της στη διοργάνωση.

Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη ξεπέρασε τα 4,40 μ. και βρέθηκε στην τρίτη θέση με διάφορα προσπαθειών από τον δεύτερο αθλητή του βάθρου.
Εμφάνιση με πολλές υποσχέσεις πραγματοποίησε η Βασιλική Σαμολαδά στη δισκοβολία. Η πέμπτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 έστειλε το δίσκο στα 48,24 μ. πέρασε με την κορυφαία επίδοση στον τελικό και παράλληλα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Κώστας Γόντικας που ήταν 4ος στα 1.500 μ. με 4.01.81.
Την έκτη θέση κατέλαβε η 4Χ100μ. των κοριτσιών με 48.78 αποτελούμενη από τις Ορφανίδη, Παπαδεράκη, Φουντουλάκη και Μουτσάκη. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών η Ειρήνη Τάνταρου έκανε την καλύτερη κούρσα της ζωής της και με 4.41.89 κατέλαβε την έβδομη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ.
Στον τελικό των 200μ. προκρίθηκε η Στέλλα Ορφανίδη με 25.66 και του η ύψους η Αθανασία Ζαφείρη με άλμα στα 1,60 μέτρα.
Στον τελικό του μήκους θα αγωνιστεί η Μαριάνα Ζαφειρίδου, που στον σημερινό προκριματικό “προσγειώθηκε” στα 5,72 μ., που ήταν η 7η επίδοση. Με την έβδομη επίδοση προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού και ο Παναγιώτης Ασλαματζιδης που είχε καλύτερη προσπάθεια στα 60,88 μέτρα.
Στο μήκος ο Σαράντης Τζέλεπης έκανε τρία άκυρα άλματα.