Ο Περιστέρης 22ος στο δέκαθλο στο Γκέτζις, δεν ολοκλήρωσε ο Σπυριδωνίδης

Ο Άρης Περιστέρης είχε την καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ συνθετών που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Γκέτζις. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 22η θέση συγκεντρώνοντας στο σύνολο 7.305 βαθμούς.

Η δεύτερη ημέρα στο διεθνές μίτινγκ του Γκέτζις δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και ο στόχος ενός νέου ατομικού ρεκόρ που είχε “χτίσει” την πρώτη ημέρα των αγώνων, απομακρύνθηκε από νωρίς, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του. 

O 25χρονος πρωταθλητής στα 110 μ. με εμπόδια έμεινε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 14.74 (0,7), με τον Άρη Περιστέρη να διανύει την ίδια απόσταση σε 15.82 (-0,1). Στη συνέχεια, στη δισκοβολία ο Σπυριδωνίδης είχε καλύτερη βολή στα 43,14 μ., με τον Περιστέρη να έχει επίδοση στα 44,02 μέτρα. 

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο Γκέτζις

Στο επί κοντώ ουσιαστικά ο Σπυριδωνίδης “έχασε” τον αγώνα, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο αρχικό του ύψος στα 4,60 μέτρα. Ο Περιστέρης από την άλλη ξεπέρασε τα 4,80 μ. που στην συνέχεια έκανε μια πολύ καλή βολή στον ακοντισμό. Ο 25χρονος πρωταθλητής είχε βολή στα 64,29 μ. επίδοση που ήταν η τρίτη καλύτερη από τους μετέχοντες. Ο Σπυριδωνίδης από την άλλη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 52,75 μ. 

Στο τελευταίο αγώνισμα στα 1.500 μ. ο Περιστέρης τερμάτισε σε 4.53.73, με τον Σπυριδωνίδη να μην παίρνει θέση τελικά στην εκκίνηση. 

Την πρώτη θέση στο δέκαθλο πήρε ο Καναδός Πιρς Λεπάζ συγκεντρώνοντας 8.700 βαθμούς. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αμερικανίδα Άννα Χολ που έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να “γράψει” επίδοση πάνω από τους 7.000 βαθμούς, αφού συγκέντρωσε τελικά 6.988 βαθμούς. Η Αμερικανίδα σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα πέντε από τα επτά αγωνίσματα! 

Κατεβάστε την εφαρμογή