Ο Μίλτος Τεντόγλου υποψήφιος κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής για το 2022

“Χρυσός” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, νικητής με ρεκόρ αγώνων στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και κάτοχος του διαμαντιού για το 2022.

Οι παραπάνω τίτλοι ανήκουν στον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς στον παγκόσμιο στίβο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι διεκδικεί έναν ακόμη τίτλο, αφού είναι υποψήφιος κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για το 2022. Η ΕΑ ανακοίνωσε τα δέκα ονόματα των αθλητών που ξεκινούν στη διαδικασία, με τον νικητή να ανακοινώνεται στο GALA που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου και ανάμεσα σε αυτά δεν θα μπορούσε να μην είναι το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι τρεις φιναλίστ ανά κατηγορία.

Ο Τεντόγλου ήταν στους τρεις φιναλίστ και το 2021, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος και για τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο.

Υποψήφια ανερχόμενη αθλήτρια η Ελίνα Τζένγκο

Υποψήφιοι Άνδρες

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) μήκος
Κρίστιαν Τσεχ (Σλοβενία) δισκοβολία
Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) επί κοντώ
Γιάκομπ Ινγκεμπρίντσεν (Νορβηγία) 1.500 μ./5.000 μ.
Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) 100 μ.
Κέβιν Μαγιέρ (Γαλλία) 10αθλο
Βόιτσεκ Νοβίτσκι (Πολωνία) σφυροβολία
Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) τριπλούν
Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) ύψος
Τζέικ Γουάιτμαν (Μ. Βρετανία) 800 μ./1/500 μ.

Για να ψηφίσετε θετικά τον Τεντόγλου, και να μετρήσουν οι ψήφοι, αρκεί μόνο να κάνετε like στα social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Instagram:

LIKE και SHARE στο Facebook:

RETWEET και like την δημοσίευση στο Twitter:

Κατεβάστε την εφαρμογή