Ο Κώστας Δουβαλίδης θέλει την πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Κώστας Δουβαλίδης για περισσότερα από 20 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού στίβου με συμμετοχή σε κορυφαίους αγώνες του πλανήτη.

Κώστας Δουβαλίδης

Ο έμπειρος πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων βιώνει τους τελευταίους μήνες, την απώλεια του προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα. Του ανθρώπου που τον οδήγησε από μικρό παιδί στα στάδια και τον ανέδειξε ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών. Ο Δουβαλίδης, με τα νέα δεδομένα πλέον στη ζωή του, προετοιμάζεται για μία ακόμη σημαντική χρονιά.

Περίεργο το διάστημα μετά το θάνατο του προπονητή μου. Πήρα το χρόνο μου, ηρέμησα και αποφάσισα να συνεχίσω με τον Αντώνη Γιαννουλάκη. Νομίζω πως είναι μια επιλογή που θα ενέκρινε και ο Μπάμπης Σδρόλας. Επέλεξα τον Αντώνη γιατί είναι ένας προπονητής με τον οποίο έχουμε κάνει αρκετές κοινές προετοιμασία και ξέρω πως δουλεύει. Επίσης θα με βοηθήσει πολύ και η παρουσία του Μίλαν Τραΐκοβιτς με τον οποίο θα κάνουμε κοινές προπονήσεις“, είπε ο Δουβαλίδης, που έχει ήδη προγραμματίσει την πρώτη προετοιμασία του νέου έτους.

Στις 4 Ιανουαρίου θα αναχωρήσουμε για τη Νότιο Αφρική όπου θα παραμείνουμε μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Θα κάνω τον πρώτο μου αγώνα στις 2 Φεβρουαρίου στο Μετς και θα επιδιώξω να αγωνιστώ στις 12 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ του Βελιγραδίου. Θα κάνω ένα δυνατό πέρασμα στη χειμερινή σεζόν. Αν έρθει και η πρόκριση για το Παγκόσμιο θα είναι καλοδεχούμενη“. Για τον Δουβαλίδη το 2024 είναι ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, αφού θέλει να συνδυάσει το φινάλε της αθλητικής του καριέρας με συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. “Θέλω τελειώσω την αθλητική μου καριέρα με συμμετοχή τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δε θεωρώ πως θα πάψω να λαμβάνω μέρος σε αγώνες, ωστόσο δε θα συνεχίσω να το κάνω σε υψηλό επίπεδο“.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες – κάτι που έχουν καταφέρει ακόμη οι Περικλής Ιακωβάκης και Βούλα Πατουλίδου – κι αν λάβει μέρος στο Παρίσι θα γίνει μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής του στίβου με πέντε συμμετοχές, αφού μέχρι σήμερα ο μόνος που το κατάφερε είναι ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή