Ο Καραλής έτοιμος για νέες πτήσεις στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα

Ο Εμμανουήλ Καραλής άνοιξε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στην Καρλσρούη κάνοντας εξαιρετικό αγώνα με άλμα στα 5,83 μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο αθλητής φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και παράλληλα να έχει βρει τα πατήματα του υπό την προπονητική καθοδήγηση του πατέρα του, Χάρη Καραλή.

Ο 24χρονος θα αγωνιστεί αύριο στο μίτινγκ της Ουψάλα στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, προκειμένου να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να διεκδικήσει νέα ρεκόρ. Ο τέταρτος ολυμπιονίκης του Τόκιο θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό.

O οικοδεσπότης και διοργανωτής Μόντο Ντουπλάντις κάνει ντεμπούτο μπροστά στους συμπατριώτες του με στόχο επιδόσεις πάνω από τα 6,00 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Αμερικανών Σαμ Κέντριξ και Λάιτφουτ, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 5,82 μ. και 5,83 μ., αντίστοιχα.

Ο Καραλής με το 5,83 μ. έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη (δεύτερος στον κόσμο) και πέτυχε τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κλειστού και Παγκόσμιο ανοιχτού.

Παράλληλα έβαλε τις βάσεις διάκρισης στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο αθλητής έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό κλειστό με καλύτερη ανάμνηση την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκόβη.

Ο αθλητής μετά την Ουψάλα θα αγωνιστεί σε δύο μίτινγκ στην Πολωνία, στο Λοτζ στις 4 Φεβρουαρίου και στο Τορούν στις 8 Φεβρουαρίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή