Ο Γιώργος Κριτούλης το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20, καλές επιδόσεις από τους νέους αθλητές και αθλήτριες

Ο Γιώργος Κριτούλης (Έφηβος Χίου) ήταν νικητής στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 35χλμ. βάδην στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, με επίδοση που του εξασφαλίζει από νωρίς την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Ο αθλητής του Γιάννη Τζήκα τερμάτισε σε 45.46, επίδοση καλύτερη από το 46.00 που έχει η ΕΑ για συμμετοχή στη διοργάνωση του Αυγούστου. Ο νεαρός έδειξε από νωρίς πως είναι σε καλή κατάσταση και στην ουσία δεν απειλήθηκε από τους υπόλοιπους αθλητές.

Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Οι συνθήκες σήμερα ήταν πολύ καλές, αφού δεν είχε άνεμο. Τώρα θα συνεχίσω την προπόνηση μου με στόχο μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό. Ίσως αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, καθώς και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου“, είπε ο νεαρός, ο οποίος γυμνάζεται στη Χίο. “Πέρα από τη βοήθεια του προπονητή μου, έχω την υποστήριξη και του Χριστόφορου Μερούση, ο οποίος με βοηθάει πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση”. Ο νεαρός είχε πετύχει το όριο πρόκρισης και για το Ευρωπαϊκό Κ18 του Ριέτι, το οποίο όμως δεν έγινε λόγω της πανδημίας.

Η Αναστασία Αντωνοπούλου νικήτρια στα 20χλμ. Βάδην Γυναικών

Το ντεμπούτο της Αναστασίας Αντωνοπούλου (Ικαρος Ν. Ιωνίας) στα 20χλμ. βάδην συνοδεύτηκε από μία εξαιρετική επίδοση. Η αθλήτρια παρότι ανήκει ακόμη στην κατηγορία Γυναικών Κ20, δοκίμασε στα 20χλμ. και τερμάτισε σε 1.47.24. “Επέλεξα να μπω στα 20χλμ. βάδην και να κάνω τον πρώτο μου αγώνα, κυρίως για προπονητικού λόγους, αλλά και για να εξοικειωθώ με την απόσταση στην οποία θα αγωνίζομαι το 2024”, είπε η αθλήτρια που μάλιστα πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία δε δικαιούται να πάρει μέρος. “Εχω μπροστά μου πολλούς αγώνες για να διεκδικήσω το όριο (51.15) για τα 10χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Κ20. Πέρυσι είχα τις πανελλήνιες εξετάσεις κι έτσι δεν μπόρεσα να κάνω όπως ήθελα την προετοιμασία μου, ωστόσο φέτος έχω ρίξει το βάρος μου στην προπόνηση”, συμπλήρωσε η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα, που είναι από τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ20.

Ο Ανδρέας Παπαστεργίου πέρασε πρώτος τη γραμμή στα 20χλμ. βάδην Ανδρών

Ο Ανδρέας Παπαστεργίου (Φωκιανός Καρδίτσας) τερμάτισε πρώτος στα 20χλμ. Βάδην, ωστόσο δεν πέτυχε τον αρχικό του στόχο, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο αθλητής τερμάτισε σε 1.37.11 με το όριο να έχει οριστεί στα 1.35.00. “Μπήκα στον αγώνα για να κάνω το όριο για το Ευρωπαϊκό, ωστόσο ήμουν σφιγμένος. Μετά τα μισά της διαδρομής έχασα το ρυθμό μου κι έτσι έχασα το στόχο μου. Έχω μπροστά μου αγώνες για να πετύχω το χρόνο που θέλω και να φτάσω στις επιδόσεις που μπορώ”, είπε ο αθλητής που βελτίωσε και το ρεκόρ του.

Ο πρώτος τερματισμός της ημέρας ήταν της Χάρις Ζαχαροπούλου (Ολυμπιάς Πατρών), η οποία ήταν νικήτρια στα 5χλμ. βάδην με 26.45.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Ο Ελισσαίος Μπαρδάκης (Ολυμπιάς Πατρών) νικητής στα 10χλμ. Κ18 με 52.07. Ο αθλητής της Ντίνας Μπορνιβέλη επέλεξε από νωρίς να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα και να τον διατηρήσει μέχρι το τέλος. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Κώστας Παιδούσης (Έφηβος Χίου) με 54.10.

Ο ηλιόλουστος καιρός ευνόησε τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, αφού σε αντίθεση με τις αρχικές προγνώσεις ο άνεμος ήταν ήταν χαμηλής έντασης κι έτσι ο αγώνας έγινε δίχως προβλήματα.

Δείτε αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή