Ο Έλληνας Πρέσβης στην Κίνα συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18/7), στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συνάντηση μεταξύ της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα και του Πρεσβευτή της Ελλάδος στην Κίνα, Ευγένιου Καλπύρη, μετά από σχετικό αίτημα του Πρέσβη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και είχε σαν θέμα το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα, πάνω σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

Η προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στους Κινέζους πολίτες και τους εκπροσώπους του κινεζικού δρομικού κινήματος και η ανάδειξη των υψηλών αρχών και αξιών που εκφράζει ο Μαραθώνιος των Αθηνών.
Οι δρομείς της Κίνας, υποστηρίζουν ένθερμα το δρομικό κίνημα και συγχρόνως εκφράζουν με κάθε ευκαιρία τον θαυμασμό τους στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η προβολή λοιπόν του Μαραθωνίου στα μεγάλα δρομικά γεγονότα της Κίνας και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων θ’ αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ομοσπονδίας και της χώρας μας στην υφήλιο.

Η πραγματοποίηση έκθεσης συλλεκτικών & ιστορικών αντικειμένων της ιστορίας του Μαραθωνίου, του ΣΕΓΑΣ και των Εθνικών Ομάδων. Η έκθεση αυτή θα γίνει στην Κίνα και θα αποτελέσει μια σημαντική πολιτιστική δράση.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για την πραγματοποίηση της συνάντησης και την συζήτηση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού πάνω σε αυτά τα ζητήματα ενώ ο Πρέσβης δεσμεύτηκε ν’ αποστείλει αναλυτική πρόταση συνεργασίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή