Ο Χρήστος Ρούμτσιος βάζει τις βάσεις της νέα χρονιάς στην Κύπρο

Ο Χρήστος Ρούμτσιος με τις περσινές του παρουσίες σε κλειστό και ανοιχτό στίβο έδειξε πως είναι ένας αθλητής, που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Ο 21χρονος εμποδιστής πέτυχε 7.84 στα 60 μ. εμπ. και 13.93 στον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν, επιδόσεις που αποτελούν ατομικά του ρεκόρ. Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα με παρακαταθήκη τις εμφανίσεις του 2023 προετοιμάζεται ήδη για το 2024, με απώτερο ωστόσο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025.

Η Κύπρος αποτελεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες τη βάση του νεαρού, που έχει μάλιστα την ευκαιρία να κάνει κοινές προπονήσεις με ένας σπουδαίο εμποδιστή, τον Μίλαν Τραϊκοβιτς.

“Το Σάββατο ολοκληρώνεται η προετοιμασία στην Κύπρο, διάρκειας τριών και πλέον εβδομάδων. Ήταν ένας δυνατός προπονητικός κύκλος και βγήκαν ουσιαστικά συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε. Παρότι ο Χρήστος φαίνεται πως είναι ένας δυνατός αθλητής δεν έχουμε δουλέψει δύναμη, κάτι που θα κάνουμε τη φετινή χρονιά”, είπε ο προπονητής του Παναγιώτης Γούλας και συμπλήρωσε: “Πέρυσι είχε ένα διάστρεμμα που τον πήγε λίγο πίσω. Το κομμάτι ειδικής αντοχής που έλειπε πέρυσι, πιστεύω θα το αναπληρώσουμε φέτος. Η προετοιμασία γίνεται από κοινού με το γκρουπ του Αντώνη Γιαννουλάκη. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Αντώνη όσο και τον αθλητή του Μίλαν Τραΐκοβιτς για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε και για την όλη συμπεριφορά τους απέναντι στον Χρήστο.

Ο Ρούμτσιος έχει μπροστά του μια σπουδαία ευκαιρία, την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, μέσα από την οποία μπορεί να κερδίσει μεγάλη εμπειρία για τοπ μέλλον. Η πρόκριση δε θα είναι εύκολη, καθώς θα χρειαστούν μια σειρά από καλές εμφανίσεις. “Η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι κάτι που έχουμε θέσει ως στόχο. Θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από το ράνκινγκ. Σίγουρα θα κάνουμε κάποιους αγώνες στον κλειστό, ωστόσο ακόμη δεν έχω καταλήξει στο προπονητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, καθώς οι δύο περίοδοι φέτος είναι πολύ κοντά. Το σίγουρο είναι πως θα ξεκινήσει τους αγώνες του περίπου στις 20 Ιανουαρίου στη Γερμανία. Ο απώτερος μας στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που θα γίνει το 2025. Όλη η προετοιμασία μας βασίζεται σε εκείνη τη διοργάνωση”.

Ο Ρούμτσιος με την επιστροφή του από την Κύπρο, θα συνεχίσει την προετοιμασία του στις Σέρρες κι αναμένεται να επιστρέψει στο νησί της Αφροδίτης, τον επόμενο Απρίλιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή