Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ξεκινάει τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες

Τη στρατιωτική του θητεία υπηρετεί εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που από την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί στο ΑΣΑΕΔ κι έτσι θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει κανονικά την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά.

Ο νεαρός αθλητής προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έφτασε στην ένατη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον και στην έκτη στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου στη σφυροβολία.

Ο Κωστής Παπαμαρκάκης δίνει οδηγίες στον Χρήστο Φραντζεσκάκη, στο Παγκόσμιο του Όρεγκον

Παράλληλα ο 22χρονος σταθεροποιήθηκε σε βολές πάνω από τα 77,00 μ., γεγονός που του επέτρεψε να κυνηγήσει καλά πλασαρίσματα στις μεγάλες διοργανώσεις. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρμάκη, θα μπει στη νέα σεζόν με εξίσου υψηλούς στόχους, αφού θέλει να σταθεροποιηθεί σε μεγάλες επιδόσεις και να διεκδικήσει εκ νέου τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.


“Θα κάνουμε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασία μας στην Κύπρο. Θα μεταβούμε στο νησί αρχές Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες, με στόχο να βγει μεγάλος όγκος προπόνησης”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωστής Παπαμαρκάκης και συμπλήρωσε: “Στόχος είναι ο Χρήστος να ξεκινήσει τη χρονιά στο Ευρωπαϊκό ρίψεων και να συνεχίσει έπειτα σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Η φετινή χρονιά είχε επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε η συμμετοχή του σε δυνατά μίτινγκ. Θεωρώ πως αυτού του επιπέδου οι αγώνες τον βοήθησαν αρκετά”. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στα κομμάτια της προπόνησης, που θα επικεντρωθούν την επόμενη χρονιά. “Πάντα η προσοχή πέφτει κυρίως στο τεχνικό κομμάτι. Στον κρίσιμο αγώνα, η τεχνική είναι αυτή που θα σε πάει μακριά. Ο Χρήστος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και στη δύναμη, ωστόσο είναι ακόμη μικρός. Γενικά όλες οι αλλαγές πρέπει να είναι ομαλές”, είπε.

Στο γκρουπ του Παπαμαρμάκη ανήκει και ο Ιβάν Μεγκλεμπέη, ο οποίος προέρχεται από καλή σεζόν, αλλά και η νεαρότερη Αφροδίτη Τζατζιμάκη. “Ο Ιβάν θα είναι με τον Χρήστο στην Κύπρο για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Θα συνεχίσει την προετοιμασία του με στόχο ακόμη καλύτερες εμφανίσεις την επόμενη χρονιά. Η Αφροδίτη ήταν λίγο άτυχη το 2022 καθώς κόλλησε covid- 19 και είχε κι ένα ατύχημα με τη σφύρα, ωστόσο είναι νέα αθλήτρια κι έχει μπροστά της το χρόνο να διεκδικήσει διακρίσεις”, κατέληξε.

Ο Φραντζεσκάκης ολοκλήρωσε το 2022 με καλύτερη βολή στα 78,20 μ. στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ23, ενώ ο Μενγκλεμπέη έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 73,44 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή