Ο Αντώνης Μέρλος νικητής στο 1ο Filathlitikos Kallitheas International High Jump meeting

O Αντώνης Μέρλος αναδείχθηκε νικητής στο 1ο μίτινγκ ύψους που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Εθνικής Αντίστασης στην Καλλιθέα με διοργανωτή τον Φιλαθλητικό Καλλιθέας.

Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τα 2,16 μ. και στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,20 μ. κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να ανέβει υψηλότερα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αγωνίστηκε με μικρότερη φόρα, καθώς ο χώρος δεν ήταν αρκετός για να δοκιμάσει με όλη του φόρα, ωστόσο ακόμη κι έτσι είχε καλές προσπάθειες.

Ήταν ένας ωραίος αγώνας, που σίγουρα έλειπε από τη χειμερινή περίοδο. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή κι εγώ προσπάθησα να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως σύντομα θα μπορέσω να ανέβω υψηλότερα. Έχω μπροστά μου κάποιους αγώνες στους οποίους θα διεκδικήσω τα ύψη που θα μου δώσουν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης“, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα. Δεύτερος με 2,10 μ. ήταν ο Σουηδός Φαμπιάνο Ντελρίντ και τρίτος ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου με 2,07 μέτρα.

Στην τέταρτη θέση επίσης με 2,07 μ. ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ανδρέας Μίτα, που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 2,10 μ., επίδοση που θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός μπορεί να έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2,15μ., ωστόσο σήμερα πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 2,06 μέτρα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, παρακολούθησε τη διοργάνωση και είχε μάλιστα την ευκαιρία να συγχαρεί τον Αντώνη Μέρλο για τον σημερινό του αγώνα και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις διοργανώσεις που ακολουθούν.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τον πρωταθλητή του ύψους, Αντώνη Μέρλο

Η διεξαγωγή ενός αγώνα ύψους στην Καλλιθέα έφερε στο κλειστό γυμναστήριο πολλές δόξες του αγωνίσματος, όπως ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Λάμπρος Παπακώστας, ο Δημήτρης Κοκότης και ο Γιώργος Φαρμάκης.

Θα ακολουθήσει το ύψος γυναικών

Τα αποτελέσματα στους Άνδρες

                   

Κατεβάστε την εφαρμογή