Ντεμπούτο με ρεκόρ για Μαρινάκου, καλή εμφάνιση από Βασιλείου

H Αναστασία Μαρινάκου εξαργύρωσε από τον πρώτο της κιόλας αγώνα, τα αποτελέσματα της προετοιμασίας σε υψόμετρο. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρε, επέστρεψε πριν δύο εβδομάδες από τη Ν. Αφρική και σήμερα αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Μάντσεστερ, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στα 3.000 μ. με 9.07.49, επίδοση που επιβεβαιώνει την καλή της κατάσταση.

Η αθλήτρια φέτος στρέφει την προσοχή της – και την προπόνηση της – μόνο στα 5.000 μ. γεγονός που σημαίνει ότι δουλεύει περισσότερα χιλιόμετρα. Η σημερινή της παρουσία δείχνει πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει κυρίως των αγώνων του ανοιχτού. Η Μαρινάκου βελτίωσε το απόλυτο ρεκόρ της, το οποίο ήταν 9.13.75 από το 2021.

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε και η πρωταθλήτρια Ειρήνη Βασιλείου στα 600 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε δεύτερη σε 1.29.33 και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση. Η Βασιλείου τερμάτισε πίσω από την ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίλι Χοντγκινσον, που είδε το χρονόμετρο να γράφει 1.23.41 και να… καταγράφει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Ελληνικές παρουσίες στη Βαρκελώνη

Δύο κούρσες πραγματοποίησε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στο μίτινγκ της Βαρκελώνης. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8.27 στον προκριματικό των 60 μ. εμπ., ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα συμμετείχε και στον τελικό όπου πέτυχε 8.37 και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Στο ύψος μετείχαν η Δέσποινα Μαλταμπέ και η Παναγιώτα Δόση,ωστόσο δεν ανέβηκαν όσο ψηλά θα ήθελαν. Αμφότερες ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην έκτη θέση με 1,75 μ. έχοντας στη συνέχεια αποτυχημένα άλματα στα 1,79 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στη χειμερινή περίοδο με στόχο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Ο Χρήστος Κοτίτσας ξεκίνησε τη χρονιά στη Βαρκελώνη διανύοντας τα 800 μ. σε 1.51.12, επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση. Η κούρσα ήταν αρκετά γρήγορη με τους πέντε πρώτους δρομείς να τερματίζουν κάτω από 1.50.00. Ο δρομέας της Πίτσας Παρχαρίδου στον επόμενο αγώνα του, το ερχόμενο Σάββατο στη Γάνδη, θα επιδιώξει να προσεγγίσει έναν καλύτερο χρόνο.

Κατεβάστε την εφαρμογή