Ντεμπούτο για Καραλή, ελληνικές παρουσίες σε μίτινγκ της Ευρώπης

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανοίγει τη σεζόν το Σάββατο (20/1) στο μίτινγκ του Ντόρντμουντ. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού του 2023 είναι έτοιμος να …αντιμετωπίσει μια νέα χρονιά με πολλές αγωνιστικές προκλήσεις.

Ο έμπειρος αθλητής στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να διεκδικήσει από νωρίς μια καλή επίδοση. Ο Καραλής ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες την προετοιμασία του στη Σπάλα και είναι έτοιμος για τον πρώτο κύκλο αγώνων. Η συνέχεια γι΄ αυτόν θα δοθεί στο Λοτζ (27/1). Ο κλειστός …πηγαίνει στον 25χρονο, αφού έχει μια σειρά με εξαιρετικές παρουσίες στις διοργανώσεις της σάλας και ατομικό ρεκόρ 5,86 μ. από την περσινή χρονιά. Πρώτος στόχος άλλωστε του αθλητή είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης.

Ξεκινούν Σπανουδάκη και Δεσπολλάρη

Στο γερμανικό μίτινγκ θα ανοίξει τη σεζόν και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η έμπειρη σπρίντερ ξεκινάει τη χρονιά με στόχο το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.23, ενώ την περσινή χρονιά διένυσε την απόσταση σε 7.39. Με παρουσία σε ένα δυνατό μίτινγκ ξεκινάει τη χρονιά και η Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800 μέτρα. Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες Κ23, μπορεί να μην έχει την απαραίτητη εμπειρία στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του κλειστού στίβου στα 800 μ., παρόλα αυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον συναγωνισμό της κούρσας.

Ελληνικές παρουσίες σε Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη και Λετονία

Στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης θα ξεκινήσει τους αγώνες του ο Χαρίδημος Ξενιδάκης στα 800 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι Μελίσσα Αναστασάκης και Ανθή Κυριακοπούλου σε 3.000 μ. και 1.500 μέτρα, αντίστοιχα.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος θα είναι στη Βουδαπέστη προκειμένου να τρέξει 200 μ., ενώ στη Λετονία θα αγωνιστούν τρεις αθλητές μας. Ο Γιάννης Ρίζος θα λάβει μέρος στο επί κοντώ και οι Λάουρα Ζενέγια και Ελιμπιώνα Ζενέγια στα 400 μέτρα.

Τέσσερις την Κυριακή στο Λουξεμβούργο!

Τέσσερις ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνει το μίτινγκ του Λουξεμβούργο την Κυριακή (21/1). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ξεκινάει τη χρονιά με τη σκέψη στις διοργανώσεις του ανοιχτού, εκεί όπου θα διεκδικήσει την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μία ακόμη παρουσία σε Ευρωπαϊκό. Η Πεσιρίδου θα κάτσει στο βατήρα των 60 μ. εμπ. και θα κυνηγήσει από νωρίς μια καλή επίδοση. Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος θέλει άλματα πάνω από τα 2,20 μέτρα, ενώ στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ θα επιδιώξει να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Ντεμπούτο στη σεζόν κάνει ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ μία εβδομάδα αργότερα θα είναι στην Ισπανία για το μίτινγκ της Μαδρίτης (27/1).

Κατεβάστε την εφαρμογή