Νίκος Ανδρικόπουλος

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος αποτελεί “Το πρόσωπο” για τον μήνα Μάρτιο. Στην πιο αμφίρροπη μέχρι σήμερα ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου, ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του τριπλούν στον κλειστό στίβο απέσπασε τη θετική ψήφο των φίλων του στίβου και επιβραβεύτηκε για την εμφάνιση της Κωνσταντινούπολης.

Είναι τιμητικό να σε ψηφίζει ο κόσμος. Kαι μόνο που μπήκε στον κόπο να το κάνει αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας σου“, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, που έχει ξεκινήσει από καιρό την προετοιμασία του, για τους αγώνες του ανοιχτού.

Το μετάλλιο το έχω αφήσει πίσω μου. Έχω επιστρέψει στη σκληρή δουλειά και κοιτάζω μπροστά. Σίγουρα η διάκριση αυτή μου έχει δώσει επιπλέον κίνητρο να προσπαθώ ακόμη περισσότερο“. Ο 26χρονος βρίσκεται στην Καλαμάτα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των αγώνων του ανοιχτού.

Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά. Περιμένουμε απαντήσεις από μίτινγκ στο εξωτερικό για να κάνουμε τον προγραμματισμό των αγώνων. Θεωρώ πως από τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου θα κάνω τους πρώτους μου αγώνες στη θερινή σεζόν“, είπε.

Ο αθλητής έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το τι θα γίνει στη Βουδαπέστη. Το σίγουρο είναι πως θέλω να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Κάποιοι φετινοί αγώνες υπολογίζονται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο για την ώρα επικεντρώνομαι στο Παγκόσμιο και δε θέλω να σκέφτομαι το Παρίσι. Θεωρώ άλλωστε πως το ένα θα φέρει το άλλο. Δηλαδή μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο θα μου ανοίξει το δρόμο για το Παρίσι“.

Ο Ανδρικόπουλος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 16,58 μ., που του χάρισε και το μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη και στον ανοιχτό 16,73 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στους αγώνες του 2023.

Κατεβάστε την εφαρμογή