Νίκος Ανδρικόπουλος: “Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς ανταμείβεσαι” (vid)

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι ένας αθλητής που αν μη τι άλλο στη διαδρομή του στους στίβους έχει αποδείξει πως βασίζεται στη σκληρή δουλειά. Συνεπής και μετρημένος μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο των νικητών μια μεγάλης διοργάνωσης, ωστόσο είχε δείξει πως αποτελεί έναν άλτη με προσόντα. Σήμερα ήταν η στιγμή του να ανταμειφθεί για τη δουλειά και την επιμονή που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

“Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας”, είπε και συμπλήρωσε: “”Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».

Αναφορικά με το ποια ήταν η στιγμή που πίστεψε στον εαυτό του, είπε: “Στο δεύτερο μου άλμα κατάλαβα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο τέταρτο λίγο χάλασα τον ρυθμό μου αλλά συγκεντρώθηκα στο πέμπτο και βγήκε το άλμα που χρειαζόταν (16.58μ.)”.

Στις εξέδρες του σταδίου, μέλη της ομάδας παρακολουθούσαν τις προσπάθειες του αθλητή μας και τον στήριζαν. “Η εξέδρα ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά, αλλά και κάποιοι Έλληνες στην εξέδρα μου έδωσαν πολύ δύναμη”, είπε.

Η απονομή στο τριπλούν θα γίνει αύριο το πρωί στις 11.25 ώρα Ελλάδας.

Κατεβάστε την εφαρμογή