Νίκη για Ζάλτο στην Μινεσότα και ετοιμάζεται για επιστροφή στην Ελλάδα

Ο Κώστας Ζάλτος λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα αγωνίστηκε στη Μινεσότα, όπου αναδείχθηκε νικητής στη σφυροβολία με 73,29 μέτρα. Ο 24χρονος αρχίζει σταδιακά και βρίσκει τον αγωνιστικό του ρυθμό με στόχο να διεκδικήσει θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο Ζάλτος είχε ακόμη έγκυρες βολή στα 68,89 μ., 72,32 μ., 71,68 μ. και 71,88 μ., ενώ η επίδοση του ήταν κοντά στο φετινό του 73,86 μέτρα. Ο αθλητής θα είναι το Πάσχα στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει τους αγώνες του και να βελτιώσει τη θέση του στο ράνκινγκ. Ο ρίπτης από το Κιλκίς αυτή τη στιγμή είναι εκτός πρόκρισης για τη διοργάνωση της Ρώμης, ωστόσο τόσο η νίκη του στη σημερινή διοργάνωση όσο και οι βαθμοί που θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες του είναι ικανοί να του αλλάξουν τη θέση.

Ο Ζάλτος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Αλεξανδρινό μίτινγκ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 8 Μάϊου. Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, σε μια χρονιά όπου οι Έλληνες αθλητές του αγωνίσματος έχουν δείξει σε εξαιρετική κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι εννέα αθλητές έχουν ήδη πετύχει επιδόσεις πάνω από τα 70,00 μ. και πέντε πάνω από τα 73,00 μέτρα.

Στο Gary Wilson Invitational της Μινεσότα μετείχε και ο Άγγελος Μαντζουράνης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τρεις άκυρες βολές.

Κατεβάστε την εφαρμογή