Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία Κ18 από την Ανδρεάδη με 17,76 μ. στον Άγιο Κοσμά 

Μόλις μια εβδομάδα άντεξε το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία γυναικών Κ18. Η Αναστασία Ανδρεάδη το Σάββατο (30/3) στο αναπτυξιακό κύπελλο ρίψεων που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είχε καλύτερη βολή στα 17,76 μ. επίδοση που είναι καλύτερη από τα 17,51 μ. που είχε σημειώσει η Μαρία Ραφαηλίδου πριν από μια εβδομάδα στις Σέρρες. 

Η Αναστασία Ανδρεάδη (φωτ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ EUROKINISSI)

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της με 16,97 μ., ακολούθησε η βολή στα 17,76 μ., είχε μια ακόμη στα 17,35 μ., ακολούθησαν δύο άκυρες και ολοκλήρωσε με 16,45 μέτρα. 

Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ κυνήγησα κάτι παραπάνω. Δε βγήκε. Δεν πειράζει. Από εδώ και στο εξής θέλω μεγαλύτερες βολές και τέτοιους αγώνες με μεγάλα μέτρα”, τόνισε η αθλήτρια που προπονείται με τον Τάκη Ανυφαντή και συνέχισε: “Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Δεν λέω πολλά πράγματα, να είμαστε καλά και βλέπουμε”. 

Αναφερόμενη στον συναγωνισμό που υπάρχει με τη Μαρία Ραφαηλίδου είπε: “Ο συναγωνισμός βοηθάει γιατί η μια τραβάει την άλλη και ανεβάζουμε και το επίπεδο του αγωνίσματος στην Ελλάδα. Να είμαστε καλά και να πάμε καλά και οι δύο”. Η αθλήτρια λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στη δισκοβολία όπου επικράτησε με 40,59μ., επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Πολύ καλός αγώνας έγινε και στη σφυροβολία γυναικών Κ18 με τρεις αθλήτριες να αφήνουν καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Νικήτρια αναδείχθηκε η Φωτεινή Βερβαινιώτη με 57,42μ. επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η αθλήτρια του Κώστα Δρακοπούλου είχε ακόμη βολές στα 55,23μ. , 52,47μ., 54,03μ. και 54,29 μ. και 53,81 μέτρα. Πολύ κοντά στο όριο για την ίδια διοργάνωση βρέθηκε και η Ιωάννα Πετεινάρη, που έστειλε τη σφύρα στην τρίτη της προσπάθεια στα 56,85μ. (Όριο 57,00μ.) και βελτίωσε το ρεκόρ της. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με την Αλεξάνδρα Τσέρνοβα με 53,95 μέτρα.

Στη δισκοβολία αγοριών Κ18, o Θανάσης Παπουλίδης αναδείχθηκε νικητής με 48,81μ. κι έδειξε πως μπορεί να είναι ένας από εκείνους που θα κυνηγήσουν θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Οι αγώνες έγιναν με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας Κ16 και Κ18. Με τη σημερινή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, η Ομοσπονδία ολοκλήρωσε έναν κύκλο αγώνων αποκλειστικά για τις ρίψεις, που έδωσαν την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες των αναπτυξιακών κατηγοριών να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Μάλιστα κάποιοι από τους αθλητές και τις αθλήτριες είχαν την ευκαιρία σε αυτούς τους αγώνες να πετύχουν επιδόσεις, που θα τους επιτρέψουν να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Δείτε αποτελέσματα από το αναπτυξιακό κύπελλο ρίψεων.

Κατεβάστε την εφαρμογή