Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για την Βασιλική Χαϊτίδου

Η Βασιλική Χαϊτίδου είναι από τα νέα πρόσωπα στο χώρο του ελληνικού στίβου.

Το 2022 κατάφερε να κάνει μια σεζόν με θετικό πρόσημο δεδομένο του ότι προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ συμμετείχε και στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη προετοιμάζεται ήδη για τους αγώνες του 2023 θέτοντας ως βασικό στόχο να ξεπερνάει διαρκώς τον εαυτό της και να διεκδικεί την πρόκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

“Η προετοιμασία για την ώρα πηγαίνει πολύ καλά. Θα έλεγα πως σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εποχή είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η νέα χρονιά έχει πολλές προκλήσεις ανάμεσα σε αυτές και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Θα προσπαθήσω το καλύτερο για τον κλειστό, ωστόσο θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολος στόχος, καθώς δε θα έχω την ευκαιρία να κάνω όσους αγώνες θέλω για να διεκδικήσω θέση στο ράνκινγκ”, είπε η νεαρή και συμπλήρωσε:

“Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να είμαι σταθερή σε άλματα στις επιδόσεις μου. Το καλοκαίρι υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που είναι μια σημαντική διοργάνωση και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου θα επιδιώξω να έχω την πρώτη μου συμμετοχή. Έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να βελτιωθώ και να διεκδικήσω τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις που θα μου επιτρέψουν να κλείσω θέση για τη Βουδαπέστη”.

Η Χαϊτίδου φέτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. “Ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Ήταν η πρώτη φορά που μετείχα σε ένα τέτοιο γεγονός και σίγουρα κέρδισα πολλά από τη συμμετοχή μου”, σχολίασε.

Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στο μήκος 6,49 μ. στον ανοιχτό και 6,25 μ. στον κλειστό στίβο.

Κατεβάστε την εφαρμογή