Μόναχο 2022: Στα 2,17 μ. ο Μέρλος στον προκριματικό του ύψους

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Αντώνης Μέρλος στην παρθενική του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Ο 24χρονος αθλητής συμμετείχε στον προκριματικό του ύψους στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 2,17 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε με πετυχημένο άλμα στα 2,15 μ., πέρασε με την πρώτη τα 2,17 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,21 μ., ύψος που θα ισοφάριζε το φετινό του ρεκόρ.

Ο αθλητής μας ισοβάθμησε στην 14η θέση με άλλους τρεις αθλητές. Το κοινό στις εξέδρες ήταν και σήμερα συγκλονιστικό, αφού χειροκρότησε και πανηγύρισε με τις προσπάθειες όλων των αθλητών, ακόμη και στον προκριματικό του ύψους.

“Ήταν ωραία εμπειρία είχε πολύ κόσμο, ο οποίος ήταν πολύ υποστηρικτικός. Στο 2,21 μ. αγχώθηκα λίγο, καθώς ήξερα πως αν το υπερβώ θα προκρινόμουν στον τελικό. Ήμουν αρκετά καλά σήμερα και είχα πολύ καλές προσπάθειες και στα δοκιμαστικά, αγχώθηκα όμως γιατί κατάλαβα ότι εκεί παίζεται η πρόκριση και έσφιξα με αποτέλεσμα να χάσω την προσπάθεια. Το 2,21 μ. είναι ένα ύψος που έκανα πολλές φορές φέτος, θεωρώ πως εγκεφαλικά έχασα αυτό το ύψος και όχι σωματικά. Κρατάω για τη συνέχεια όλη την εμπειρία, αλλά όχι το άγχος”, είπε ο αθλητής.

Κατεβάστε την εφαρμογή