Μόναχο 2022: Οι κοινοί στόχοι των μελών των ομάδων 4Χ100 μ. συνεχίζονται (δηλώσεις)

Οι ομάδες 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών βρέθηκαν φέτος στο προσκήνιο, καθώς η ομοσπονδία θέλησε να τους δώσει την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά και να διεκδικήσουν καλές παρουσίες. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και για τα δύο σχήματα ήρθε με την πρόκριση στη διοργάνωση. Ο επόμενος στόχος ήταν μια καλή παρουσία στο Μόναχο και ιδιαίτερα για την ομάδα των Ανδρών, ακόμη και η πρόκριση στον τελικό. Οι Ζήκος, Βροντινός, Τριβυζάς και Νυφαντόπουλος τερμάτισαν στην δέκατη θέση με 39.11 κι έδειξαν πως έχουν το περιθώριο τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουν συμμετοχή σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η ομάδα αρχικά ήταν ένατη, ωστόσο η Τουρκία έκανε ένσταση, καθώς αθλητής της σπρώχτηκε στην αλλαγή, την οποία και κέρδισε. Οι αθλητές της έτρεξαν μόνοι τους και προκρίθηκαν με 38.98 πετώντας την Ιταλία εκτός και ρίχνοντας την ομάδα μας μία θέση.

¨Ηρθαμε εδώ με στόχο να κυνηγήσουμε μια επίδοση κάτω από το 39.00 που θα μας έδινε και την πρόκριση, ωστόσο δεν βγήκε. Ήταν λίγο δύσκολες οι συνθήκες, θεωρώ πως με καλύτερο καιρό θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το φετινό μας ρεκόρ. Ελπίζω η στήριξη που είχαμε φέτος να συνεχιστεί και για του χρόνου και το 2024 που είναι ολυμπιακή χρονιά. Με την ομαδική δουλειά που ήδη κάνουμε από φέτος μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο. Η προσπάθεια που κάναμε μπορεί να μην έφερε την πρόκριση στον τελικό, όμως θεωρώ πως πέτυχε”, είπε αρχικά ο Κώστας Ζήκος, ενώ από την πλευρά του ο Τριζυβάς σχολίασε: “Από το 2017 έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Πέρα από τη δουλειά που κάνουμε στις αλλαγές έχουμε άριστες σχέσεις, έχουμε κοινούς στόχους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η στήριξη που έχουμε για τους αγώνες του χρόνου. Ευχαριστούμε τους προπονητές της σκυτάλης Περικλή Χατζηαναστασιάδη και Χρήστο Κατσίκα”. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είπε για την παρουσία της ομάδα: “Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, για εμένα όχι αντιπροσωπευτική, στο μυαλό μου υπήρχε μόλο ο τελικός ήταν ένας εφικτός στόχος που χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενος γιατί μια ένατη θέση στην Ευρώπη δεν είναι αμελητέα”. Ο νεαρότερος της ομάδας, Θοδωρής Βροντινός είπε: “Ήθελα να το χαρώ, ήταν πολύ καλή εμπειρία. Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχουμε ευκαιρίες ξανά να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο”.

Λίγο αργότερα πέρασαν από τη μεικτή ζώνη τα κορίτσια της ομάδα 4Χ100 μέτρα. Παρά την όχι και τόσο καλή επίδοση, τα τέσσερα κορίτσια εμφανίστηκαν χαμογελαστά και ικανοποιημένα από την προσπάθεια που έκαναν.

“Φέτος δουλέψαμε πολύ και είχαμε ομαδικό πνεύμα. Η μία στήριζε πολύ την άλλη είχαμε ένα θερμό και άριστο κλίμα. Σίγουρα όταν μάθαμε χθες ότι είμαστε στον πρώτο διάδρομο δεν χαρήκαμε βγήκαν οι αλλαγές πολύ καλά. Θεωρώ πως αν τρέχαμε σε εξωτερικό διάδρομο με τις ίδιες αλλαγές η επίδοση θα ήταν πολύ καλύτερη. Συνεχίζουμε για το Παρίσι με προπονητικά καμπ, κοινές προπονήσεις και ομαδικό πνεύμα. Είμαστε ενωμένες και θα τα καταφέρουμε”, δήλωσε η Ραφαελα Σπανουδάκη εκ μέρους των τεσσάρων αθλητριών που αποχώρησαν αισιόδοξες για τη πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Κατεβάστε την εφαρμογή