Μόναχο 2022: Οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις και οι συγκυρίες υπέρ της ελληνικής ομάδας

Παρά τον μουντό – κατά διαστήματα – γερμανικό ουρανό, οι εικόνες στο Μόναχο προδιαθέτουν πως το επόμενο δεκαήμερο, η δράση θα είναι συναρπαστική.

Μίλτος Τεντόγλου και Ανδρέας Πανταζής

Η γερμανική πόλη χρωματισμένη σε πολλά σημεία της για χάρη του Ευρωπαϊκών Αγώνων, φιλοξενεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού η πρώτη ήταν το 2002 με την ελληνική μάλιστα ομάδα να πραγματοποιεί εξαιρετική παρουσία. Η αποστολή μας πριν από 20 χρόνια στο ίδιο στάδιο κατέκτησε τέσσερα χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια και είχε μια πλούσια συγκομιδή καλών αποτελεσμάτων. Ένας από εκείνους που ανέβηκαν στο βάθρο εκείνης της διοργάνωσης είναι ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, που επέστρεψε στη πόλη ως προπονητής, ενώ στους ίδιους αγώνες συμμετείχε τόσο ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Μελέτογλου (τραυματίστηκε στον προκριματικό), όσο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι.

Το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής μας βρίσκεται ήδη στο Μόναχο και θα συμπληρωθεί αύριο με την άφιξη των αθλητριών του βάδην της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, της Κυριακής Φιλτισάκου, της Έφης Κουρκουτσάκη και της Χριστίνας Παπαδοπούλου, καθώς και του προπονητή τους Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.
Τα μέλη της αποστολής έκαναν σήμερα την προπόνηση τους στο προπονητήριο Sportzentum Vaterstetten, το οποίο είναι περίπου 30 λεπτά από το Ολυμπιακό Πάρκο και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στους χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου.

Κορίνα Πολίτη και Δήμητρα Γναφάκη

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του προπονητηρίου ήταν αυτές που κέρδισαν το ενδιαφέρον των μελών της ελληνικής ομάδας, αφού σε αντίθεση με το τι ισχύει στη χώρα μας, ήταν άρτιες και απόλυτα λειτουργικές. Το οχτώ διαδρομών στάδιο – το οποίο περικλύζεται από δέντρα και απέραντη φυσική ομορφιά – ικανοποίησε στο απόλυτο την ελληνική ομάδα, καθώς διέθετε δύο σκάμματα του μήκους, βοηθητικό ρίψεων, κλειστή αίθουσα για βάρη και στρώμα του επί κοντώ.

Χρήστος Μελέτογλου και Γιάννης Λιουμπας
Σπυριδούλα Καρύδη

Ανδριάνα Φέρρα

Κατεβάστε την εφαρμογή