Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δίνει συνέχεια στις θετικές παρουσίες των τελευταίων δύο ετών, αφού είναι ανάμεσα στους 12 κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε στην πρώτη του προσπάθεια τη σφύρα στα 76,33 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο Φραντζεσκάκης στη συνέχεια έκανε μία άκυρη προσπάθεια, ενώ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την τρίτη του βολή, δεδομένο το ότι ήταν εντός πρόκρισης. Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 78,15 μ. επίδοση που αν βελτιώσει στον τελικό της Πέμπτης θα του δώσει ένα πλασάρισμα ψηλά στην κατάταξη. Στόχος του είναι να βρεθεί στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης.

“Είμαι αρκετά καλά, οι συνθήκες καλές, η πρώτη βολή ήξερα πως θα με βάλει στον τελικό παρόλα αυτά στη δεύτερη προσπάθησα να πετύχω το όριο. Το γεγονός ότι μπήκα στη βαλβίδα για να ρίξω αρκετά μέτρα με αποσυντόνισε και έκανα άκυρη. Άφησα στη συνέχεια την τρίτη για να ξεκουραστώ για αύριο. Το σώμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του τελικού, είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι πως και οι αντίπαλοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να δούμε ποιος θα κάνει την υπέρβαση”, είπε ο Φραντζεσκάκης και συμπλήρωσε:

“Από εδώ και πέρα πιστεύω θα είμαι σε όλους τους τελικούς και αν δεν είμαι δεν θα είμαι ευχαριστημένος. Ποτέ και με καμία 13η θέση δε θα είμαι ευχαριστημένος. Για τα μετάλλια δεν είμαι ακόμη έτοιμος, ελπίζω στην επόμενη πενταετία να είμαι κι εγώ στο βάθρο. Πλέον έχω σταθεροποιηθεί σε καλύτερες επιδόσεις και έχω ωριμάσει και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι συνεχόμενοι αγώνες. Στόχος στον τελικό να είμαι στην οχτάδα, πιστεύω πως θα χρειαστούν επιδόσεις στα 77,00 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή