Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκτος στην Ευρώπη

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας προσθέτοντας μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην αθλητική του καριέρα. Σήμερα, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω καταιγίδας και στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του έβρεχε, κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με 78,20 μέτρα.

Και το πέτυχε στην έκτη και τελευταία του βολή, στη διάρκεια της οποίας διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Στην έναρξη της έκτης προσπάθειας ο αθλητής μας ήταν έκτος, τον πέρασαν δύο αθλητές, ωστόσο εκείνος δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει και να περάσει τελικά έκτος. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε λίγο νωθρά με 71,76 μ., συνέχισε με 75,79 μ., 76,92 μ. και 74,84 μ., ήταν άκυρος στην πέμπτη και ολοκλήρωσε με το νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ρεκόρ 78,15 μ. από φέτος σε μια χρονιά όπου έχει καταφέρει να είναι σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο 22χρονος με τη σημερινή του επίδοση βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 κι έδειξε πως βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας λαμπρής αθλητικής καριέρας.

Ο τελικός της σφυροβολίας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι συνθήκες φάνηκε να επηρεάζουν αρκετούς αθλητές. Η νίκη πήγε στον ολυμπιονίκη Βότσεκ Νοβίτσικι (Πολωνία) με 82,00 μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Μπενσέ Χαλάζ (Ουγγαρία) με 80,92 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Τρίτος με 79,45 μ. ήταν ο Χέντερσεν (Νορβηγία), που έκανε την έκπληξη. Εκτός βάθρου έμεινε ο Φάιντεκ , που ήταν τέταρτος με 79,15 μ., ο οποίος μάλιστα στις δύο πρώτες του προσπάθειες ήταν άκυρος.

Ο Φραντζεσκάκης στη διάρκεια της σεζόν βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ – και μαζί το ΄πανελλήνιο Κ23- ενώ έδωσε το παρών σε δύο τελικούς, σήμερα στο Μόναχο και τον περασμένο μήνα στο Όρεγκον, όπου ήταν ένατος.

Κατεβάστε την εφαρμογή