Μόναχο 2022: Μόνο αυτή! Χρυσή Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην

Πριν προλάβει να …κάτσει η σκόνη από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής της και στα 20χλμ. βάδην. Μια απόφαση που μπορεί να είχε κάποια επιβάρυνση στο έτσι και αλλιώς καλά προπονημένο κορμί της, αλλά αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση για εκείνη. Η Ντρισμπιώτη αποφάσισε να αγωνιστεί στο 20άρι και δικαιώθηκε. Έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 1.29.03 και πέτυχε ένα απίστευτο νταμπλ, που κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει πετύχει στην ιστορία του στίβου σε καμία διοργάνωση. Η 38χρονη μετά τα πρώτα χιλιόμετρα ακολούθησε πιστά το γκρουπ των 6- 7 αθλητριών που ήταν μπροστά και από 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο.
Στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα οι πέντε πρώτες αθλήτριες άλλαζαν διαρκώς θέσεις σε ένα παιχνίδι υπεροχής, ανάμεσα στην Γερμανίδα, την Πολωνή και την Ντρισμπιώτη. Στο 17ο χιλιόμετρο η Ελληνίδα επέλεξε να μπει μπροστά και να μην αφήσει κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της και να τερματίσει τελικά πρώτη. Η αθλήτρια είχε μεγάλη υποστήριξη από τα μέλη της ελληνικής ομάδας κατά μήκος της διαδρομής, που της έδωσε επιπλέον ώθηση στο εγχείρημα που επέλεξε να κάνει. Ο τερματισμός βρήκε την Ντρισμπιώτη με δάκρυα στα μάτια, την ελληνική σημαία αγκαλιά και τον κόσμο στην άκρη του δρόμου να φωνάζει ρυθμικά το όνομα της.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Ζοζιέμπλό με 1.29.20 και τρίτη ήταν η Σάσκια Φειγκέ (Γερμανία) με 1.29.25.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που ήταν 12η με 1.35.19 και κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια προερχόταν από έναν τραυματισμό που την κράτησε πίσω και δεν της επέτρεψε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στη διοργάνωση του Όρεγκον. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, κάνοντας καλή κατανομή δυνάμεων, κατάφερε να κρατηθεί στη διάρκεια του αγώνα και να τερματίσει στην πρώτη 12άδα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συγχαίρουν την αθλήτρια και τον προπονητή της για τη σπουδαία αυτή επιτυχία.

Κατεβάστε την εφαρμογή