Μόναχο 2022: Κοντά στο φετινό της ρεκόρ η Ελισάβετ Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πέτυχε τον αρχικό της στόχo, καθώς προσέγγισε το φετινό της ρεκόρ στα 100 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια ήταν έκτη στη σειρά της με 13.19, επίδοση κοντά στο 13.17, που έχει πετύχει φέτος. Παράλληλα όπως και στον προκριματικό έδειξε πολύ αποτελεσματική και βελτιωμένη στο πρώτο μισό της κούρσας, αφού σε αντίθεση με άλλες φορές έφυγε καλά στο βατήρα και δεν έμεινε πίσω στα πρώτα εμπόδια, ενώ πάνω στον τερματισμό κατάφερε να κερδίσει μια ακόμη θέση. Η Πεσιρίδου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα, που γινόταν η παρουσίαση στο ύψος. Οι συναθλήτριες της στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου, Τατιάνα Γκούσιν και Μαρία Βούκοβιτς, της φώναζαν στην εκκίνηση ώστε να την ενθαρρύνουν.

“Πάλι βρήκα σε ένα εμπόδιο και αυτό με αποσυντόνισε. Ικανοποιημένη είμαι. Ήμουν λίγο κουρασμένη από τις δύο προηγούμενες κούρσες, παρόλα αυτά πήγε αρκετά καλά. Αν δεν είχα βρει και σήμερα το εμπόδιο, πιστεύω θα έτρεχα κάτω από 13.10. Και χθες και σήμερα έκανα πολύ καλή εκκίνηση.
Μετά από αυτό το διήμερο σκέφτομαι ήδη τους αγώνες του κλειστού με μεγάλη προσμονή. Αυτά που δουλέψαμε τον τελευταίο μήνα βγήκαν. Τον Απρίλιο επιστρέψαμε στους επτά διασκελισμούς στο πρώτο εμπόδιο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό και νομίζω πως αυτό είναι που μου ταιριάζει. Μπορεί να μην βγήκε μια επίδοση εκεί που θα την ήθελε, ωστόσο είμαι καλά και αυτό φάνηκε”, είπε η αθλήτρια που κατέλαβε την 17η θέση στο σύνολο. Η Πεσιρίδου, παρά τις δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τη χρονιά και πλέον να σκέφτεται με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Κατεβάστε την εφαρμογή