Μόναχο 2022: Η Τζένγκο “κάρφωσε” το ακόντιο στο όριο και έφυγε για τελικό

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική ομάδα το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο. Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της και με 61,28 μ. στη δεύτερη βολή της προκρίθηκε στον τελικό πετυχαίνοντας το όριο. Η Τζένγκο στην πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 57,20 μ. δείχνοντας πως είναι σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στον τελικό του Σαββάτου θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια ανάλογα καλή εμφάνιση και να προσεγγίσουν επιδόσεις που θα τη φέρουν ψηλά. Η 20χρονη μετέχει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της.

“Στην πρώτη βολή μπήκα λίγο χαλαρά, στη δεύτερη ήμουν συγκεντρωμένη, ήταν καλή βολή, αλλά πάλι με τεχνικά λάθη. Έχω πολύ θετική ψυχολογία για τη συνέχεια και νομίζω πως φάνηκε και από το σημερινό μου αγώνα. Πάμε τελικό με πολύ καλή διάθεση”, είπε η Τζένγκο με το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: “Η βολή στα 65,40 μ. με είχε μαγκώσει λίγο, αλλά είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ και να μην το σκέφτομαι. Αυτά τα μέτρα τα έχω. Ακόμη και η σημερινή βολή, ήταν βολή που είχε και άλλα περιθώρια να πάει μακριά. Για να μπορέσεις να ρίξει καλά στο ακόντιο πρέπει να είσαι χαλαρός, αν πιεστείς δεν βγαίνουν βολές, κάνεις τεχνικά λάθη”.

Αναφορικά με τι προσδοκά από την παρουσία της στον τελικό, είπε: “Πάμε γερά στον τελικό. Θέλω να απολαύσω τον αγώνα, είμαι 19 χρονών και αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα θα προσπαθήσω για ένα μετάλλιο”.

Η Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Την καλύτερη επίδοση είχε η Λιβέτα Γιασιουνάιτε (Λιθουανία) με 61,85 μ., ενώ μετά την Ελληνίδα ακολούθησε η νικήτρια στη διοργάνωση του 2014 Μπάρμπορα Σποτάκοβα με 60,75 μέτρα. Συνολικά πέντε αθλήτριες έκλεισαν τον αγώνα τους με βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Ο Τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 21.25.

Κατεβάστε την εφαρμογή