Μόναχο 2022: Η Ομάδα 4Χ100 μ. στην 10η θέση της Ευρώπης

Η εθνική ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών πραγματοποίησε σήμερα καλή παρουσία έστω και αν δεν πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς με 39.11 και κατέλαβε την 10η θέση στο σύνολο.

Η ομάδα αρχικά ήταν ένατη, ωστόσο η Τουρκία έκανε ένσταση, καθώς αθλητής της σπρώχτηκε στην αλλαγή, την οποία και κέρδισε. Οι αθλητές της έτρεξαν μόνοι τους στο τέλος του πρωινού προγράμματος και προκρίθηκαν με 38.98 πετώντας την Ιταλία εκτός και ρίχνοντας την ομάδα μας μία θέση.

Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με 39.03 με την ομάδα της Ελβετίας. Η ομάδα μας έτρεξε με τους Κώστα Ζήκο, Θοδωρή Βροντινό, Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφανόπουλο και έκανε καλές αλλαγές, που την έφεραν και τόσο κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Η τελευταία φορά που η χώρα μας είχε συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το 1998 στη Βουδαπέστη, που μάλιστα είχε καταλάβει την 4η θέση. Η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση καθώς κρίθηκε ότι ίσως υπάρχει κάτι μεμπτό στην αλλαγή της Πολωνίας, ωστόσο από την ανάλυση του βίντεο προέκυψε πως η αλλαγές των Πολωνών ήταν εντός ορίων.

Κατεβάστε την εφαρμογή