Μόναχο 2022: Η Γναφάκη στον ημιτελικό με νέο ατομικό ρεκόρ

Η Δήμητρα Γναφάκη πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον προκριματικό των χαμηλών εμποδίων στην τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στη σειρά της με 56.45 και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.

Η Γναφάκη παρότι ήταν λίγο πίσω όταν μπήκε στην τελική ευθεία είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να κάνει την αντεπίθεση της και να περάσει με την πέμπτη επίδοση στο σύνολο των τριών σειρών. Στον ημιτελικό θα συμμετάσχουν και έξι ακόμη αθλήτριες, που προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικό.

Πολύ καλό φίνις για την Δήμητρα Γναφάκη στον προκριματικό των 400μ. εμ. Φωτογραφίες: Μαρίλια Βασιλακοπούλου/eurokinissi

“Ήμουν λίγο άτονη από το ζέσταμα, δεν μπορούσα να ενεργοποιηθώ. Με έπιασε και άγχος το οποίο ευτυχώς κατάφερα να κοντρολάρω όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί τελείωσαν όλα. Νιώθω πολύ καλά, πίστευα πως το μια επίδοση περίπου στα 56.50 θα ήταν αρκετή να μου δώσει την πρόκριση κι έτσι έγινε. Έχω ακόμη περιθώρια και είμαι σε θέση να τρέξω ακόμη γρηγορότερα και να κυνηγήσω χρόνους λίγο κάτω από το 56.00”, είπε η αθλήτρια από την Κρήτη και συμπλήρωσε.

“Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι πολύ υψηλό, παρόλα αυτά δε φοβάμαι, αφού ήρθα εδώ για να παλέψω και αυτό θα κάνω. Είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Η χρονιά φέτος για εμένα ήταν πολύ διαφορετική σε ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Ποτέ ξανά δεν τράβηξε τόσο, ενώ δυσκολεύτηκα αρκετά με τα διαδοχικά ταξίδια. Αυτός είναι όμως ο τρόπος για να κυνηγάμε πρόκριση και αυτό θα μάθουμε να κάνουμε καλύτερα”.

Νικήτρια στη σειρά της Γναφάκη ήταν η Τσέχα Νικολέτα Γίτσχοβα με 55.93, ενώ την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό πέτυχε η Γερμανίδα Καρολίνα Κράφζικ με 54.32.

Κατεβάστε την εφαρμογή