Μόναχο 2022: Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση στον πίνακα μεταλλίων

Η κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφερε τη χώρα μας στην τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, πριν ακόμη από την ολοκλήρωση της διοργάνωση. Η οικοδέσποινα Γερμανία (5-5-2) ηγείται του πίνακα των μεταλλίων ενώ ακολουθεί η Μ. Βρετανία (3-5-6) και η Ισπανία (3-3-3). Η χώρα μας έχει τέσσερα μετάλλια στο σύνολο, αφού εκτός από τα δύο της Ντρισμπιώτη στο βάδην, “χρυσός” ήταν η Μίλτος Τεντόγλου και “ασημένια” η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε το μεσημέρι στο σημείο όπου έγινε και ο αγώνας και παρά τη δυνατή βροχή η παρουσία των Ελλήνων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η Ντρισμπιώτη με δάκρυα χαράς άκουσε τον εθνικό ύμνου, ενώ στη απόλαυσε της επευφημίες των συναθλητών της στις εξέδρες.

Η κατάκτηση του μεταλλίου από τη Ντρισμπιώτη δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί από την ανάλογη υποδοχή. Την αθλήτρια περίμεναν τα μέλη της ομάδας με μια τεράστια ελληνική σημαία με την οποία την αγκάλιασαν, αλλά και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα. Άλλωστε η αθλήτρια την παραμονή του αγώνα είχε πει… “ότι κι αν γίνει αύριο όταν τελείωσε ο αγώνας θέλω να πιώ μια μπύρα”.

Κατεβάστε την εφαρμογή