Μόναχο 2022: Φοβερή η Δήμητρα Γναφάκη με 56.14 στον ημιτελικό των εμποδίων

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η παρουσία της Δήμητρας Γναφάκη στον ημιτελικό των 400 μ. εμπόδια.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, παρότι έτρεξε στον πρώτο διάδρομο έκανε πολύ καλή κούρσα και κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της σειράς της σε 56.14 και να βελτιώσει για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια έδειξε πως αν ήταν σε εξωτερικό διάδρομο θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει μια επίδοση κάτω από τα 56.00 και μια θέση ψηλότερα.


Η Γναφάκη έκανε φέτος πολύ καλές και σταθερές εμφανίσεις και κατάφερε στον κορυφαίο αγώνα της για φέτος να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Η 25χρονη είναι από χθες η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών πίσω από την Φανή Χαλκιά (52.77) και στην Χριστίνα Χαντζή (55.94).

“Έκανα λάθη και αποσυντονίστηκα στο δεύτερο μισό. Έκανα πολλά βηματάκια, έκοβα, ξεκινούσα και παρόλα αυτά 56.14. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έκανα μια σωστή κούρσα. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Σήμερα θα μπορούσε να γράψει κάτω από 56.00.
Είμαι περήφανη για τις εμφανίσεις μου. Χάρηκα πολύ που έτρεξα σε αυτόν τον αγώνα. Η εμπειρία ήταν μοναδική όπως και η διοργάνωση”, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Στόχος μου είναι να πέσω κάτω από τα 56.00 και να σταθεροποιηθώ εκεί και του χρόνου να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Με τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη θα σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες προετοιμασίες ώστε να μην είμαι διαρκώς μόνη στην προπόνηση. Φέτος έκανα και ένα κομμάτι προετοιμασίας μου στο Ηράκλειο μαζί με την καλή μου φίλη Ειρήνη Βασιλείου”.

Η Γναφάκη κατέλαβε την 13η θέση στο σύνολο.

Κατεβάστε την εφαρμογή