Μίλτος Τεντόγλου “Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα” (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, λόγω του μοναδικού αγωνιστικού του ταλέντου, αλλά και της μαχητικότητας του, που τον διακρίνει στη διάρκεια των αγώνων και είναι αυτή που τον φέρνει σταθερά στο βάθρο των νικητών των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο αθλητής μας, μπορεί να κατέκτησε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα μας, ωστόσο δεν έδειξε να απολαμβάνει όσο θα ήθελε τη νέα αυτή διάκριση, αφού στο μυαλό του ήταν το χρυσό μετάλλιο.

Έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τη πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που του έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα“, είπε αρχικά ο αθλητής στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε “Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα“. Ο Τεντόγλου θα αφήσει πίσω του τη διοργάνωση του Όρεγκον και θα στρέψει το ενδιαφέρον του στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. “Πλέον θα μου φύγει η μεγάλη πίεση. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και μακάρι να αναδειχθώ και νικητής“, κατέληξε.

TΕΝΤΟΓΛΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ
Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε σήμερα στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στο μήκος στην ιστορία του θεσμού Photos Angelos Zymaras

Διαβάστε τι έγινε στον τελικό του μήκους

Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

Η Ελλάδα με το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε στα 23 μετάλλια στην ιστορία των αγώνων εκ των οποίων τα πέντε χρυσά, τα επτά ασημένια και τα 11 χάλκινα. Ο Τεντόγλου σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση στο αγώνισμα του μήκους, αφού μέχρι σήμερα η καλύτερη παρουσία Έλληνα αθλητή ήταν η έκτη θέση του Κουκουδήμου το 1995 στο Γκέτερμπογκ.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή