Μίλτος Τεντόγλου: “Είμαι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα”

Αφού αγκάλιασε οικογένεια, φίλους και συναθλητές και έκανε το γύρο του θριάμβου στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στη μεικτή ζώνη με το χαμόγελο να μαρτυρά την ικανοποίηση για τον σημερινό αγώνα, που του έδωσε και μια άτυπη ρεβάνς για την εμφάνιση του Όρεγκον.
“Επιτέλους μια καλή επίδοσή αν και άργησε ήρθε σε καλό αγώνα. Ήταν πολύ καλά. Δεν έχω παράπονο, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Eίπα το πρωί στα παιδιά της ομάδας, πως αν κάνω το πρώτο άκυρο κέρδισα. Δεν πήγα να το κάνω επίτηδες. Συνήθως όταν κάνεις ένα άκυρο είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις τη φόρα, από το να ρυθμίσεις ένα πάτημα πολύ πίσω.”, είπε ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: “Δεν ήμουν ανήσυχος στο πρώτο άλμα. Θα προτιμούσα να κάνω το πρώτο άλμα 8,50 μ. και μετά να φύγω. Μετά το 8,52 μ. δεν ήθελα να κάνω άλλα άλματα και ούτε υπήρχε λόγος να κάνω. Ήρθε ο Τσιάμης κάτω και του λέω αν κάνει κάποιος μεγαλύτερο άλμα θα σταματήσω το μήκος. Συνήθως θέλω να κάνω όλα τα άλματα, σήμερα δεν ήθελα. Το είπα και στον Πομάσκι και μου είπε να τα αφήσω”

Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν καταπληκτική και δεν βοήθησε και τις προσπάθειες του Μίλτου.
“Η κερκίδα ήταν φανταστική. Η οικογένεια μου ήταν εδώ, η ομάδα ήταν εδώ. Όλα ήταν τέλεια.
Αν δεν έκανα ρεκόρ αγώνα δε θα σταματούσα. Πιστεύω έχω μεγαλύτερα άλματα σε έναν αγώνα με λίγο καλύτερες συνθήκες”.

Αναφορικά με τους στόχους που θέτει για τη συνέχεια, είπε: “Δε μας ξεφεύγει του χρόνου αυτό το χρυσό που χάθηκε φέτος. Τυχαίνει καμία φορά να χάνεις. Και εκεί ήμουν για 8,50 μ., ωστόσο δεν βγήκε, δεν πειράζει”.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση μετά από εκείνο της Ντρισμπιώτη στον πρωινό τελικό των 35χλμ. βάδην και το 13 στην ιστορία της χώρας στη διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει πλέον συνολικά 31 μετάλλια.

Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή