Μίλτος Τεντόγλου

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής του μήνα και πιθανώς δε θα είναι και η τελευταία. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους παγκοσμίως απέσπασε την προτίμηση των φίλων του στίβου και αναδείχθηκε πρόσωπο του μήνα για τον Αύγουστο. Τον μήνα, που ήταν νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με το εντυπωσιακό 8,52 μ. στο έκτο και τελευταίο του άλμα.

Η εμφάνιση αυτή του χάρισε τις ψήφους του ελληνικού κοινού στα social media της Ομοσπονδίας και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την εντυπωσιακή απήχηση που έχει στο ελληνικό κοινό. Ο Τεντόγλου γεμίζει μπαταρίες ενόψει της ιδιαίτερα απαιτητικής επόμενης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας θα κληθεί να υπερασπιστεί τα χρυσά του μετάλλια στο Παγκόσμιο κλειστού, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και θα το κάνει με παρακαταθήκη μια σειρά από σπουδαίες εμφανίσεις που συνόδευσαν την παρουσία του το 2022. Στους συνολικά 13 αγώνες στου ανοιχτό είχε εννέα παρουσίες με άλματα πάνω από τα 8,20 μ. και τρεις πάνω από τα 8,30 μέτρα. Ο αθλητής τον χειμώνα είχε κατακτήσει το τρίτο του χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού.

Υποψήφιοι για το πρόσωπο του μήνα τον Αύγουστο ήταν ακόμη οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Βασιλική Καλλιμογιάννη και Δημήτρης Αντωνάτος. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναδεικνύεται πρόσωπο του μήνα για τέταρτη φορά.

Κατεβάστε την εφαρμογή