Η Πολυνίκη Εμμανουλίδου θέλει τη διάκριση στη Φινλανδία κι έχει το μυαλό στη…Ρώμη

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι από τα πρόσωπα που αναμένεται να μας απασχολήσουν τη θερινή σεζόν.

Η 20χρονη αθλήτρια φιναλίστ το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23 και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση σε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η νεαρή στο μίτινγκ της Κύπρου έτρεξε τα 200 μ. σε 23.18 και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 της Μαρίας Μπελιμπασάκη κι αύριο θα τρέξει στα Παπαφλέσσεια.

Στόχος μου είναι να τρέχω γρήγορα κάθε κούρσα. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στην Καλαμάτα. Αν έρθει το ρεκόρ, καλώς να έρθει. Δε σκέφτομαι το ρεκόρ, δε θέλω να το κάνω γιατί είναι κάτι που θα με αγχώσει“, είπε η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου και συμπλήρωσε:

Ήταν ωραία που στον αγώνα της Κύπρου είχε τόσες ξένες αθλήτριες, μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι με έντονο συναγωνισμό. Νιώθω πως αυτό είναι κάτι που με βοηθάει. Όταν το καλοκαίρι θα πάω να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 δε θα νιώθω άγχος“.

Η Εμμανουηλίδου στην Κύπρου σημείωσε μια μεγάλη επίδοση κι έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια για γρηγορότερους χρόνους. “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνιση μου στην Κύπρο. Είναι πολύ σημαντικό που τόσο νωρίς στη σεζόν έτρεξα τόσο γρήγορα. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήρθε γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά. Επίσης βελτιώθηκε η εκκίνηση μου. Δεν είναι τέλεια, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι είναι καλύτερη“, είπε.

Η νεαρή έχει ξεκίνησε από τα 100 μ., όμως, σε κάθε εμφάνιση στα 200 μ., δείχνει πως αυτό είναι το αγώνισμα που της ταιριάζει.

Έχω κάνει πλέον αρκετές κούρσες στα 200 μ. και βλέπω πως μπορώ να τρέξω γρήγορα, παρόλα αυτά ακόμη δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα δύο αγωνίσματα. Τα 100 μ. μου αρέσουν πολύ και θέλω να συνεχίσω να τα τρέχω. Σκέφτομαι τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 πιστεύω πως μπορώ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο στα 200 μέτρα. Με αυτό το στόχο προπονούμαι. Από πέρυσι έχω ανέβει πολύ ψυχολογικά. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Είναι η δουλειά μου και κάθε μέρα θέλω να προσπαθώ να την κάνω καλύτερα“, συμπλήρωσε.

Τέλος η νεαρή αναφέρθηκε και στις διοργανώσεις του 2024: “Σίγουρα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο στόχος κάθε αθλητή και αθλήτριας. Αν έρθει η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι στην παρούσα φάση. Το 2024 υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στη Ρώμη διοργάνωση στην οποία θα προσπαθήσω να συμμετάσχω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”.

Η αθλήτρια μετά την Καλαμάτα θα τρέξει στα Δρόμεια τόσο στα 100 μ. όσο και στη σκυτάλη 4Χ100 μ. με την εθνική ομάδα.

Κατεβάστε την εφαρμογή