Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Επιλεγμένων Αθλητών – αθλητριών» του ΣΕΓΑΣ

Το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

O ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία των σωματειακών προπονητών, των τεχνικών συμβούλων των ΕΑΣ και των τεχνικών συμβούλων του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού δημιούργησε την ομάδα «Επιλεγμένων Αθλητών – αθλητριών» στην οποία συμπεριλαμβάνονται περίπου 850 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα.

Μια μεγάλη δεξαμενή παιδιών που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα στάδια εντός κι εκτός συνόρων. Οι δράσεις που έγιναν αφορούσαν κάθε τομέα ξεχωριστά και μέσα από αυτές δόθηκαν εξειδικευμένα προπονητικά ερεθίσματα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προπονητών και οι μικροί μας αθλητές είχαν την χαρά να συνομιλήσουν με κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές μας, να λάβουν συμβουλές από συνεργάτες της ομοσπονδίας σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας. Μάλιστα όλα τα παιδιά έλαβαν κι από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

Η άμεση σύνδεση του υψηλού αθλητισμού με την ανάπτυξη, με απώτερο σκοπό την εύρεση και σωστή αξιοποίηση αθλητών και αθλητριών σε όλη τη χώρα, επιτεύχθηκε μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα.

Τελευταίος σταθμός της δράσης ήταν τα Γιάννενα εκεί όπου η συντονίστρια των ταχυτήτων και των σκυταλοδρομιών, Ιωάννα Σιώμου με τη συνδρομή του τεχνικού ανάπτυξης, Βασίλη Πλάτωνα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει δεκάδες παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Η προπονητική συγκέντρωση έγινε στους Ζωσιμάδες και οι αθλητές και αθλήτριες πέρα από το προπονητικό κομμάτι άκουσαν χρήσιμες συμβουλές από την έμπειρη τεχνικό.

Το παρών στην τελευταία δράση έδωσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης και ο πρόεδρος ΕΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκης, που είδαν την προπόνηση και μίλησαν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Την περασμένη εβδομάδα η Ρόδος είχε φιλοξενήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα Δωδεκάνησα. Την υλοποίησή του ανέλαβαν οι συνεργάτες προπονητές της Ομοσπονδίας Σταμάτης Μάγος και Λευτέρης Μπότσαρης με τη στήριξη του τεχνικού συμβούλου Αθανάσιου Στυλιανίδη.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις διάφορες προπονητικές συναντήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα

Κατεβάστε την εφαρμογή