Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ. Λευτέρης Κόνσολας ΒΙΝΤΕΟ

Ξεχωριστή λάμψη δίνει στον φετινό 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, η συμμετοχή δεκατεσσάρων Ολυμπιονικών στον Μαραθώνιο και στις άλλες διαδρομές.

Οι Ολυμπιονίκες μας μίλησαν στην κάμερα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν μέσα από την παρουσία τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις δηλώσεις του όγδοου στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012 Λευτέρη Κόνσολα ο οποίος αγωνίστηκε στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδάνη ο οποίος θα συμμετάσχει στα 42.195μ. και θα παρουσιάσουμε σε επόμενη ρεπορτάζ.

 Ο Λευτέρης Κόνσολας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τον Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων δεν την έχω κάνει ακόμα, το σκέφτομαι για την επόμενη διοργάνωση. Φέτος θα συμμετάσχω στα 5 χλμ. Και πιστεύω θα υπάρχει πολύς κόσμος για να ανταγωνιστώ…

Μαραθώνιος και κωπηλασία έχουν κοινό σημείο την φυσική κατάσταση. Η κωπηλασία απαιτεί πολύ αντοχή και εκρηκτικότητα. Για την κωπηλασία τρέχουμε πάρα πολλά χιλιόμετρα.  Άλλωστε σε όλα τα αθλήματα είναι απαραίτητο το τρέξιμο.

Πάντα έτρεχα, μου αρέσει να τρέχω για την υγεία μου, συνεχίζω να τρέχω και θα τρέχω.

Το μήνυμά μου είναι: Ζήστε αθλητικά, τρέξτε, είναι υγεία, είναι πρόληψη για τα πάντα».

Δείτε τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο.

Οι 14 Ολυμπιονίκες

Στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες μας.  

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο το 2020 (’21) και έκτος στο Ρίο και ο όγδοος επίσης στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πολύμνια Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Κατεβάστε την εφαρμογή