Με επιτυχία έγινε η πρώτη προπονητική συγκέντρωση των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ (vid)

Περίπου 60 παιδιά από σωματεία του Πειραιά και της Αθήνας βρέθηκαν την Τετάρτη (5/4) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα εξελιχθεί σε 25 πόλεις της χώρας και θα συμμετάσχουν σε αυτή περίπου 800 παιδιά. Σκοπός του προγράμματος – στο οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να προστεθούν νέα μέλη – είναι η διαρκής παρακολούθηση των αθλητών και αθλητριών.

Ο τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών εθνικών ομάδων Κ20-Κ18 Στέφανος Ματάκης, οι τεχνικοί σύμβουλοι Χρύσανθος Καρούζος και Βασιλική Σκαράκη, η συντονίστρια ταχυτήτων Ιωάννα Σιώμου, ο συντονιστής των ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος και οι προπονητές Κώστας Βογιατζάκης, Περικλής Χατζηαναστασιάδης, Χρήστος Κατσίκας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και Γιάννης Μπαρλής, Ανέστης Καλτσίδης υποδέχθηκαν τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καταγραφή των σωματικών χαρακτηριστικών των αθλητών (ύψος, βάρος, άνοιγμα χεριών, μήκος κάτω άκρων κ.α), καθώς και μία σύντομη ενημέρωση για το σκοπό του προγράμματος. Επίσης κάθε αθλητής και αθλήτρια έλαβε από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

Το γκρουπ των αθλητών χωρίστηκε σε δύο ομάδες – σπρίντερ/εμποδιστές- και υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών τεχνικών ακολούθησε 60λέπτο πρόγραμμα προπόνησης το οποίο αφορούσε στη βελτίωση της τεχνικής στις ταχύτητες και στα εμπόδια.

Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Αλάνα Μπερν και Νίκος Εμπέογλου ανέλαβαν να εκτελέσουν το πρόγραμμα και να κάνουν μαζί τους από διατάσεις μέχρι ασκήσεις μίμησης στα εμπόδια και στα δρομικά.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο καμπ, αλλά και την επαφή τους με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν να εκτελούν ασκήσεις, αλλά να τους καθοδηγούν καθ΄όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση διατροφικού προγράμματος της Ειρήνης Μπαμπαρούτση και συζήτηση των προπονητών των αθλητών με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

17:00-17:10: Καλωσόρισμα από τον επικεφαλής του προγράμματος και Τεχνικό Διευθυντή Κ20 κ. Στέφανο Ματάκη και τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ Αθήνας κ. Χ. Καρούζο.

17:10-17:20: Συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα και παρουσίαση των προπονητών (Ι. Σιώμου).

17·30-18·30: Α/ Βασικές Αρχές Τεχνικής στις Ταχύτητες

(Π. Χατζηαναστασιάδης, Κ. Βογιατζάκης, Κ. Ηλίας)

Β/Ασκήσεις στα εμπόδια- τεχνική

(Ι. Σιώμου, Χ. Κατσίκας)

18:30-18:45: Βασικές διατροφικές αρχές για τους νεαρούς sprinters (κατεβάστε σε pdf)

(Παρουσίαση εργασίας Ειρ. Μπαμπαρούτση από I. Σιώμου).

18:45-19:00: Συζήτηση με αθλητές και προπονητές.

Κατεβάστε την εφαρμογή