Μάριος Αναγνώστου

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων απoστάσεων, σε αγώνες εντός και εκτός σταδίων. Ο Μάριος Αναγνώστου ανήκει στην κατηγορία των αθλητών και αθλητριών της νέας γενιάς. Με σταθερότητα και συνέπεια σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να πετύχει επιδόσεις που του επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον στο χώρο. Ο νεαρός αθλητής του Σάββα Κουμπούρα λίγο πριν αναxωρήσει για το Τορίνο, ώστε να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος αναδείχθηκε “Πρόσωπο του μήνα” για το Νοέμβριο, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη των φίλων του στίβου.

Χάρηκα πολύ που οι φίλοι του στίβου με επέλεξαν. Δε με ανέδειξαν τυχαία κορυφαίο. Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνεις“, είπε ο αθλητής αναφερόμενος στη νέα διάκριση.

Έχω μπροστά μου έναν σπουδαίο αγώνα. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα συμμετάσχω στο 10αρι και αυτό μου προκαλεί ένα μικρό άγχος. Θέλω να τρέξω καλά. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι εξαιρετικά υψηλό. Στον ανώμαλο δρόμο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει, ιδιαίτερα όταν τρέχεις για πρώτη φορά στην ίδια διαδρομή“, είπε ο 23χρονος αθλητής, νικητής στα 10χλμ. στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό με 30.08 και νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο προγραμματισμός του αθλητή είναι μακροπρόθεσμος και φτάνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Οι στόχοι είναι υψηλοί και είμαι ικανοποιημένος, γιατί κάθε χρόνο καταφέρνω και τους πλησιάζω. Σίγουρα ο μεγάλος μου στόχος και όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος ιδιαίτερα δύσκολος, τον οποίο ωστόσο θα κυνηγήσω. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει με τον προπονητή μου, θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς του 2028, στο μαραθώνιο κι όχι στα 10.000 μ., καθώς θεωρούμε πως είναι πιο εφικτό. Δεν ξέρω ακόμη πότε θα κάνουμε την μετάβαση στον μαραθώνιο. Πριν από εκεί όμως σίγουρα θα επιδιώξω να βρεθώ σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να βελτιώνω διαρκώς τις επιδόσεις μου“.

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στους αγώνες του 2023. “Την επόμενη χρονιά μεταξύ άλλων υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου θέλω να βοηθήσω την ομάδα μας να παραμένει στη μεγάλη κατηγορία“, είπε.

Ο Μάριος Αναγνώστου θα πάρει μέρος για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο (Τορίνο, 11/12). Ο αθλητής έχει τρέξει τα 10χλμ. σε ανώμαλο έδαφος στην πίστα των Τρικάλων σε 29.03, ενώ το 30.08 στην Αθήνα, είναι το ρεκόρ του σε δημόσιο δρόμο.

Δείτε το βιογραφικό του αθλητή

Κατεβάστε την εφαρμογή