Λεϊρία 2024: Τρίτος ο Ντουσάκης στη σφυροβολία

Ο Ορέστης Ντουσάκης χάρισε στην Ελλάδα τη, χρονικά, δεύτερη διάκρισή της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία, έπειτα από έναν… επεισοδιακό αγώνα στη σφυροβολία για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Με καλύτερη βολή στα 68.78 στη δεύτερη προσπάθειά του, ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Νταβίντ Πιλάτ, που έριξε 71.52 και τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 70.63.

Ο Ντουσάκης έριξε 64.05 στην πρώτη προσπάθειά του και ήταν άκυρος σε όλες τις υπόλοιπες.

Ο αγώνας κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός ότι – όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση – και οι 18 συμμετέχοντες επιχείρησαν έξι βολές, με την έναρξη της πέμπτης βολής η εξέλιξη διακόπηκε, αφού η άκυρη βολή του Πορτογάλου Φρανσίσκο Καλάου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κλωβό. Οι κριτές πρότειναν να συνεχιστεί ο αγώνας με πιο ανοιχτές τις πύλες του κλωβού, αλλά η ιταλική ομάδα δεν συμφώνησε καθώς ο αθλητής της Νταβίντε Κόστα είναι αριστερόχειρας.

Ο αγώνας διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα και συνεχίστηκε με τις δύο τελευταίες βολές, όπου δε σημειώθηκε καμμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

«Δεν μπορώ να πω ότι έκανα καλό αγώνα, οι συνθήκες δεν ευνοούσαν. Ήμουν καλά σωματικά, τεχνικά δεν έβγαινε.

Πήρα ένα μετάλλιο, ενώ πέρυσι είχα έρθει τέταρτος. Προχωράμε στη σεζόν για μεγάλες βολές.

Επηρεάστηκα αρνητικά από τη διακοπή, όπως και όλοι οι αθλητές. Τέσσερις ώρες αγώνας είναι δύσκολος», δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Ατμόσφαιρα και δηλώσεις στις σελίδες της ομοσπονδίας στο Facebook και στο Instagram.

Κατεβάστε την εφαρμογή