Λεϊρία 2024: Χάλκινο μετάλλιο για τον Κυριαζή στον ακοντισμό – Έβδομος ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία

Ερχόμενος στη Λεϊρία ήθελε να κάνει μια καλή αρχή στη σεζόν. Ο Γιάννης Κυριαζής έκανε αυτό που έπρεπε και μάλιστα το συνδύασε με ένα χάλκινο μετάλλιο. 

Έχοντας καλύτερη βολή στα 80,52 μ. κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση σε έναν αγώνα που είχε έντονο συναγωνισμό. 

Ο αθλητής που προπονείται με τον Θωμά Κυριαζή ξεκίνησε τον αγώνα με 78,99 μ., συνέχισε με 78,05 μ. και στην τρίτη βολή έβγαλε τα 80,52 μέτρα. Συνέχισε με 76,47 μ. και δύο άκυρες βολές. 

Πρώτος ήταν ο Ουκρανός Άρτουρ Φελφνέρ με 81,89 μ. και ακολούθησε ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Νόβατς με 80,73 μέτρα.

Ήταν περίεργες οι συνθήκες λόγω του καιρού. Αρκετά ευχαριστημένος με την εμφάνιση μου, καθώς δεν ήταν αγώνας προγραμματισμένος για να ρίξω πολύ καλά, γιατί χρονικά είμαστε νωρίς στη σεζόν. Έχω γυμναστεί καλά, ωστόσο δεν ήμουν πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου. Είμαι ευχαριστημένος, που άνοιξα τη σεζόν με 80 μέτρα. Αν υποθέσουμε πως θα βελτιωθώ τεχνικά μέσα στη σεζόν ελπίζω σε τέσσερα με πέντε μέτρα περισσότερα στους αγώνες στόχους της χρονιάς. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη διοργάνωση, παρότι δεν μετείχα στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Αυτή η εμπιστοσύνη απέδωσε καρπούς“, είπε ο Κυριαζής.

Έβδομος ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έκανε καλό αγώνα στη σφαιροβολία και κατέλαβε την έβδομη θέση στη διοργάνωση, έχοντας καλύτερη βολή στα 19,30 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. 

Ο αθλητής που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα με 18,62 μ., ακολούθησαν 18,59 μ., τα 19,30 μ. και τα 18,73 μ., 19,16 μ. και 18,77 μέτρα. 

Την πρώτη θέση στον αγώνα πήρε ο Ιταλός Ζάνε Γουέιρ με 21,55 μ. με τον Σκοτ Λίνκολν να ακολουθεί με 20,98 μ. και τον Μεσούντ Πέρεζ να είναι τρίτος με 20,58 μέτρα. Ο Λεονάρντο Φάμπρι δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Πολύ καλός αγώνας το πίστευα, ήμουν καλά και το πάλεψα. Τα καλύτερα θα έρθουν στους αγώνες που πρέπει“, δήλωσε ο Μουζενίδης μετά τον αγώνα του.

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Ατμόσφαιρα και δηλώσεις στις σελίδες της ομοσπονδίας στο Facebook και στο Instagram.

Κατεβάστε την εφαρμογή