Λεϊρία 2024: Έντονη βροχή, αισιοδοξία για την ελληνική ομάδα

Με βροχή αλλά και αρκετό κρύο υποδέχθηκε η Πορτογαλία τις αποστολές των χωρών που ταξίδεψαν για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. 

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου οι κορυφαίοι ρίπτες της Ευρώπης θα βρεθούν στο στάδιο της Λεϊρία προκειμένου να κάνουν τον πρώτο δυνατό αγώνα της χρονιάς. 

Η ελληνική ομάδα μετά από ένα ταξίδι που διήρκησε σχεδόν έξι ώρες έφτασε στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει όλες οι αποστολές. Και όπως ήταν λογικό οι αθλητές μας χαιρέτησαν τους φίλους συναθλητές τους από τις υπόλοιπες χώρες δείχνοντας ότι η αντιπαλότητα διαρκεί μόνο στη διάρκεια του αγώνα. 

Το κλίμα στην ελληνική αποστολή είναι πολύ καλό με τους αθλητές να δείχνουν πραγματικά ότι χαίρονται που βρίσκονται και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση. 

Την Παρασκευή στο αγωνιστικό κέντρο της Λεϊρία βρέθηκαν παρά τη βροχή για να ρίξουν λίγες βολές πριν από τον αγώνα τους ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης.

Ο Χρήστος Φραντζεσάκης τα κατάφερε παρά τη δυνατή βροχή!

Οι πρωταθλητές της σφυροβολίας παρά τη δυνατή βροχή έκαναν κανονικά την τελευταία τους προπόνηση.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης διασκέδασε τις βολές του στη βροχή!

Το Σάββατο αγωνίζονται για την ελληνική αποστολή οι επτά από τους 12 συνολικά αθλητές και αθλήτριες. 

Χρονικά πρώτος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων θα “πέσει” ο Ορέστης Ντουσάκης στην σφυροβολία Κ23. Ο νεαρός πρωταθλητής μας έχει την καλύτερη επίδοση από τους μετέχοντας. 

Αναλυτικά το startlist της σφυροβολίας ανδρών Κ23 

Στη σφυροβολία των ανδρών θα βρεθούν και οι δύο κορυφαίοι αθλητές της χώρας μας. Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δείχνουν έτοιμοι να μπουν σε μια ακόμη διοργάνωση. Το μόνο που τους προβληματίζει είναι οι καιρικές συνθήκες και η πρόβλεψη για βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα τους. Βέβαια και οι δύο έχουν σημειώσει καλές βολές υπό βροχή σε παλαιότερους αγώνες. 

Αναλυτικά το startlist της σφυροβολίας ανδρών

Η Ελίνα Τζένγκο αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης. Για αυτό άλλωστε και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου την επέλεξε να πλαισιώσει μαζί με άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ρίπτες την αφίσα των αγώνων.  

Αναλυτικά το startlist του ακοντισμού γυναικών 

Εκπροσώπηση θα έχουμε και στη σφαιροβολία γυναικών όπου η Μαρία Μαγκούλια θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. 

Αναλυτικά το startlist της σφαιροβολίας γυναικών 

Διπλή παρουσία θα έχουμε και σε δύο ακόμη αγωνίσματα Κ23. Στη σφαιροβολία θα πάρει μέρος η Αναστασία Ντραγκομίροβα, ενώ στη δισκοβολία η Μαρία Αλεξέεβα

Αναλυτικά το startlist της σφαιροβολίας γυναικών Κ23

Αναλυτικά το startlist της δισκοβολίας γυναικών Κ23

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Ατμόσφαιρα και δηλώσεις στις σελίδες της ομοσπονδίας στο Facebook και στο Instagram.

Κατεβάστε την εφαρμογή