Κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την Μαρία Κάσσου στα 10.000 μ. Γυναικών Κ20, ατομικό ρεκόρ για τον Κώστα Σταμούλη

Η Μαρία Κάσσου ήταν για μία ακόμη φορά φέτος η μεγάλη πρωταγωνίστρια σε μια διοργάνωση αποστάσεων, αφού συνδύασε το ντεμπούτο της στα 10.000 μ. με μια εκπληκτική επίδοση.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος και η ίδια ανέβει στην κατηγορία Γυναικών Κ23, διένυσε την απόσταση, στα 10α Λιοφίλια, σε 34.18.69 για να γίνει η γρηγορότερη αθλήτρια της κατηγορίας της όλων των εποχών.

Η Κάσσου βελτίωσε το 35.50.70 που κατείχε η Γεωργία Τσάφου από το μακρινό 1990 κι έδειξε για μία ακόμη φορά πως αποτελεί το νέο αίμα στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Παράλληλα η νεαρή έγινε η κορυφαία γυναίκα φέτος στην Ελλάδα, ενώ έδειξε πως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή της και στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2023, καθώς η σημερινή της επίδοση ήταν καλύτερη από το όριο της Ευρωπαϊκής για την διοργάνωση.

Η νεαρή παρά την απειρία της στο αγώνισμα δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει το ρυθμό της και να επιβληθεί των αντιπάλων της. Δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα ήταν η Ειρήνη Τσουπάκη με 35.06.17 και τρίτη η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με 35.49.43.

Τα 10α Λιοφίλια έγιναν στο στάδιο του Αγίου Δημητρίου και συγκέντρωσαν και φέτος πολλούς αθλητές και αθλήτριες των αποστάσεων. Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκίνησε με αποστάσεις για μικρές κατηγορίες και συνεχίστηκε με τα 10.000 μ. σε Άνδρες και Γυναίκες.

Ατομικά ρεκόρ για τους Κώστα και Νίκο Σταμούλη

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Σταμούλης στα 10.000 μ. Ανδρών. Ο αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη ήταν νικητής με 29.54.45 στην πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από τα 30 λεπτά. Ο αθλητής για μία ακόμη φορά έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει ακόμη γρηγορότερους χρόνους. Ο Σταμούλης το Νοέμβριο έτρεξε στον μαραθώνιο της Αθήνας και τερμάτισε τρίτος σε 2.25.37 στο ντεμπούτο του στην απόσταση. Δεύτερος με 30.25.14 ήταν ο Νίκος Σταμούλης, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κι έδειξε κι αυτός πως είναι σε θέση να διεκδικήσει το 2023 μια θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Τα δύο αδέλφια είναι σε σταθερά ανοδική πορεία και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγωνίσματα τους το 2023. Η τριάδα στους Άνδρες έκλεισε με τον Δήμο Μαγγίνα που τερμάτισε σε 31.35.13.

Τα 10α Λιοφίλια διοργάνωσε ο ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά στο στάδιο του Αγίου Δημητρίου.

Τα αποτελέσματα

Οι αγώνες μεταδόθηκαν σε livestreaming μετάδοση

Κατεβάστε την εφαρμογή