Κορυφαία Αναστασία Μπουμπουλίδη, νίκη και όριο για την Πόλακ στο επί κοντώ

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη ξεπέρασε σήμερα τα 4,20 μ. στο επί κοντώ στη διάρκεια της ημερίδας κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η νεαρή αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα το ρεκόρ της, αφού πριν τα 4,20 μ. ανέβηκε πάνω από τα 4,10 μέτρα. Η 15χρονη αθλήτρια είναι η κορυφαία στον κόσμο στην ηλικία της, αλλά και στην κατηγορία Κ18, ενώ το 4,20 μ. είναι η έκτη επίδοση στην κατηγορία Κ20!

Η νεαρή ξεκίνησε τον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 3,80 μ. και με την δεύτερη τα 3,90 μέτρα. Η αθλήτρια στη συνέχεια άφησε τα 4,00 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και 4,20 μέτρα. Η αθλήτρια στη συνέχεια είδε τον πήχη στα 4,30 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες. “Δεν περίμενα πως σήμερα θα περάσω το 4,20 μ., είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θέλω να σταθεροποιηθώ στις επιδόσεις κι αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει. Τα άλματα στα 4,30 μ. δεν ήταν όσο καλά θα ήθελα στο τεχνικό κομμάτι. Επίσης άλλαξα και κοντάρι και δεν ήμουν τόσο εξοικειωμένη σε αυτό”, είπε η νεαρή αθλήτρια.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και η νικήτρια του σημερινού αγώνα, Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πέρασε τα 4,50 μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 4,73 μ., που είναι και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια νωρίτερα ξεπέρασε τα 4,20 μ. με την τρίτη και τα 4,30 μ. και 4,40 μ. με την πρώτη προσπάθεια.

“Δεν το περίμενα ότι σήμερα θα ξεπερνούσα τα 4,50 μέτρα. Ήρθα με κακή ψυχολογία! Δύο χρονιές είχα κάνει τρεις άκυρες, οπότε είχα κακό προαίσθημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί είπα ότι φέτος θέλω να κάνω βήμα-βήμα τη χρονιά και μέχρι στιγμής βγαίνει. Έκανα 4,30 μ., 4,40 μ. και τώρα 4,50 μέτρα. Θεωρώ ότι σιγά σιγά βρίσκω ρυθμό ελπίζω να μείνω σταθερή εκεί στα 4,50 μ. για να μπορώ να κυνηγήσω και κάτι παραπάνω”, τόνισε η Ελένη Πόλακ.

Δεύτερη πίσω από την Πόλακ ήταν η Τουρκάλα Ντερμέτ Παρλάκ με 4,30 μ., ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Μπουμπουλίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η αθλήτρια συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν, καθώς σήμερα πέρασε τα 4,20 μ., ενώ στη συνέχεια είχε άκυρα άλματα στα 4,30 μέτρα. Η Αδαμοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και με τη δεύτερη τα 4,20 μέτρα.

Δείτε την εξέλιξη των αγώνων

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή