Κωνστινούπολη 2023: Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου παρά το νεαρό της ηλικίας της και την απειρία της σε ανάλογες διοργανώσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στον ημιτελικό των 60 μ. στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολη με 7.26. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έγινε η έβδομη Ελληνίδα Γυναίκα όλων των εποχών και παράλληλα έβαλε τις βάσεις για μεγάλες επιδόσεις στο μέλλον.

Η 20χρονη αθλήτρια δεν έχασε τη συγκέντρωση της ούτε όταν στάθηκε δίπλα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Έβα Σβόμποντα, ούτε στα τελευταία μέτρα, που κατάλαβε πως μπορεί να βρεθεί στις δύο πρώτες και κυνήγησε μέχρι τέλους.

΅Πολύ στεναχωρημένη από αυτό που έγινε στην Έλλαδα. Σήμερα έτρεξα για όλους αυτούς, ελπίζω να μη ξανά γίνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Είμαι πολύ χαρούμενη για την παρουσία μου σήμερα εδώ δεν είχα άγχος και μπήκα να τρέξω όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω στον εαυτό μου και γι΄αυτό στον ημιτελικό θα διεκδικήσω μία ακόμη καλύτερη παρουσία”, είπε η Εμμανουηλίδου, που προκρίθηκε στον τελικό με την 11η επίδοση στο σύνολο των 24 αθλητριών. Η αθλήτρια στον απογευματινό τελικό (18.05) θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά μαζί με την Ντάριλ Νέιτα που έχει πετύχει φέτοε 7.05 και είναι φαβορί για το χρυσό. Στον τελικό θα προκριθούν οι 2 από κάθε σειρά και οι 2 χρόνοι.

Κατεβάστε την εφαρμογή