Κωνσταντινούπολη 2023: Στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, όμως, αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει την πρόκριση σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ ξεπέρασε με ένα “καθαρό” άλμα τα 4,55 μ. στον σημερινό προκριματικό και έδειξε ότι βρίσκει τον ρυθμό που έψαχνε αγωνιζόμενη με τα νέα κοντάρια της. Η Στεφανίδη ξεκίνησε με άκυρο στα 4,45 μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στην συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,55 μ. άλμα που “καθάρισε” με την πρώτη προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ έδειξε πως στον αυρινό τελικό (18.05) μπορεί να είναι αγωνιστική στο δρόμο για το βάθρο. Η αθλήτρια έχει περάσει φέτος το 4,62 μ., όμως , η σημερινή της εμφάνιση της επιτρέπει να σκέφτεται μεγαλύτερα ύψη.

“Παρότι έτρεξα χειρότερα απ ότι σε κάθε άλλο μου αγώνα τη φετινή σεζόν, κατάφερα να κάνω πολύ καλή προσπάθεια στα 4,55 μέτρα. Θα έλεγα πως σήμερα για πρώτη φορά φέτος αισθάνθηκα να κάνω επί κοντώ και αυτός ήταν και ο λόγος που πανηγύρισα αυτή την προσπάθεια. Στους προηγούμενους αγώνες μου ήμουν καλή στο διάδρομο, όχι όσο καλή έπρεπε πάνω στο άλμα. Πλέον αισθάνομαι πως μπορεί να βγει κάτι καλό στον αυριανό τελικό. Η Σούτει είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί. Αν χάσει αυτόν τον αγώνα θα το χάσει από μόνη της. Ωστόσο εγώ θέλω να την πιέση και να την αναγκάσω για να φτάσει στο χρυσό να χρειαστεί ένα μεγάλο άλμα”, είπε η Στεφανίδη.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχοντας λίγους αγώνες φέτος στα πόδια της έκανε το καλύτερο που μπορούσε και τελικά κατέλαβε την 15η θέση με άλμα στα 4,30 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο στα 4,10 μ. το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, τα 4,30 μ. τα ξεπέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 4,45 μέτρα.

΅Ηταν ένας αγώνας που δε ξεκίνησε καλά, λόγω του πρωινού προγράμματος, θα μπορούσα να είχα φύγει με τρεις αποτυχημένες, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έγινε. Το άλμα στα 4,45 μ. ήταν καλά και θα μπορούσε να έχει έρθει το έγκυρο. Δεν είχα αγώνες και το ήξερα πως αυτο θα μου στοιχίσει. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η σκέψη μας είναι κοντά τους”, είπε η Κυριακοπούλου.

Στον τελικό η Στεφανίδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Φινλανδή Βίλμα Μούρτο, τη Σλοβένο Τίνα Σουτεϊ, με τη Σουηδή Μικαέλα Μεϊγερ, τη Γαλλίδα Μαργκό Σεβιέρ, την Ελβετή Ανγκέλικα Μόσερ, την Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπρούνι και την Τσέχα Αμαλί Σβαμπίκοβα.

Κατεβάστε την εφαρμογή